Акціонери ЧСЗ затвердили звіт про підсумки діяльності підприємства у 2015 році

21.04.2016

Акціонери ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» затвердили звіт про підсумки фінансово-господарської діяльності підприємства у 2015 році.

Відповідне рішення прийнято на чергових загальних зборах акціонерів у четвер, 21 квітня. У зборах взяли участь акціонери, які володіють у сукупності 99,99% акцій підприємства.

Під час зборів було затверджено звіт дирекції та наглядової ради, визначено порядок покриття збитків, а також внесено зміни до статуту товариства.

Крім того, акціонери змінили склад Наглядової ради ПАТ. Зі складу членів наглядового органу товариства виведено компанії Nipolort Investments Ltd., Nourteno Holdings Ltd. і Prastol Servises Ltd. Замість них членами наглядової ради обрано Жанну Павлову, Олексія Гераніна, а також Антона Сотникова на правах незалежного директора. Жанна Павлова з червня 2008 року по жовтень 2014 року обіймала посаду корпоративного секретаря ПАТ «ЧСЗ». Олексій Геранін із лютого 2011 року по жовтень 2012 року обіймав посаду провідного юрисконсульта ПАТ «ЧСЗ». Нарешті, Антон Сотников до липня 2015 року очолював управління безпеки і правових питань Херсонського державного заводу «Паллада».

Довідка:

ПАТ «ЧСЗ» — судноверф із найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105000 тонн завод має у своєму розпорядженні два похилі стапелі «0» і» 1». Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9000 тонн. Виробничі дільниці та конвеєр будівництва суден розміщено в єдиному критому приміщенні завдовжки приблизно 400 м. Потужності заводу дозволяють виконувати замовлення металургійних, машинобудівних підприємств, нафтогазового комплексу тощо.

2015 року підприємство скоротило чистий збиток у 5,6 раза — до 47,7 млн грн. Торік ЧСЗ сплатило до бюджетів усіх рівнів податків та обов’язкових платежів — 7,7 млн грн. Заборгованості за податковими платежами та виплатою заробітної плати за підсумками 2015 року, а також станом на 1 квітня 2016 року на підприємстві немає. Середня зарплата на підприємстві становить 5097 грн.