Smart Holding

За 1 квартал 2018 року група Smart Energy перерахувала 7,3 млн грн ренти до місцевих бюджетів

10.05.2018

За 1 квартал 2018 року компанії групи Smart Energy перерахували до місцевих бюджетів 7,3 млн грн ренти за користування надрами. Зокрема, бюджети Полтавської області отримали близько 3 млн грн, Харківської – 4,3 млн грн.

У Полтавській області, де працює Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», до обласного бюджету надійшло 1,2 млн грн, до районних – 1,2 млн грн, до сільських рад – 610 тис. грн. Обласний бюджет Харківської області, де здійснюють свою діяльність компанії «Укргазвидобуток» та «Пром-Енерго Продукт», отримав 1,7 млн грн, також 1,7 млн грн надійшли до районних бюджетів та 860 тис. грн - до бюджетів селищних рад та м.Мерефа.

Нагадаємо, це стало можливим завдяки децентралізації ренти згідно із Законом України №1793-VIII (раніше відомим як законопроект №3038, який активно підтримували нафтогазовидобувні компанії). Так з 1 січня 2018 року державні та приватні компанії сплачують 95% ренти за видобуток вуглеводнів до державного бюджету, а 5% - до місцевих, з яких: 2% - до обласних, 2% - до районних і 1% - до бюджетів місцевого самоврядування за місцем розташування (видобутку) відповідних природних ресурсів.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).