Smart Holding

На Херсонській верфі Смарт Меритайм Груп відбулося закладання танкера для голландської VEKA Group

14.06.2018

Смарт Меритайм Груп (СМГ, Smart Maritime Group) почав будівництво двох насичених корпусів танкерів-хімовозів для голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V.

Урочиста церемонія закладання першого судна відбулася сьогодні на Херсонській верфі СМГ.

Згідно з контрактом, СМГ виготовить два насичені корпуси, пофарбує їх, змонтує загальносуднові системи трубопроводів, а також зробить монтаж палубного насичення. Друге судно буде побудоване на Миколаївській верфі СМГ.

Термін будівництва одного корпусу становитиме 11,5 місяців.

Вартість контракту становитиме понад 145 млн грн.

«Це дійсно важлива подія для українського суднобудування, оскільки це перший іноземний контракт у галузі з 2013 року. Ми доклали величезних зусиль для того, щоби переконати замовника, переконати українські та європейські банки профінансувати цей проект. Сьогодні перед нами відкриваються добрі перспективи й у роботі, і в укладанні нових контрактів», – зазначив генеральний директор СМГ Василь Федін.

Зі свого боку директор VEKA Group BV Воут фон Вайн (Wout van Wijnen) підкреслив: «Ми раді можливості продовжити співпрацю з компанією Смарт Меритайм Груп. Попередній досвід будівництва на верфі СМГ був позитивним. Рівень відповідальності та кваліфікації фахівців заслужили нашу повагу. Ми цінуємо надійність нашого українського партнера й довіряємо йому виконання цього проекту».

В урочистому мітингу взяли участь сотні містян, були присутні мер Херсона Володимир Миколаєнко, представники VEKA Shipbuilding WT B.V., обласних органів державної влади, провідних підприємств області, а також ветеранської організації Херсонського суднобудівного заводу.

Історія успішних партнерських відносин СМГ з VEKA Group налічує понад 10 років. За цей час СМГ побудував для VEKA 8 корпусів танкерів-хімовозів. Загалом для голландського ринку було побудовано 12 суден аналогічного класу.

ДОВІДКА:

Смарт Меритайм Груп (СМГ) – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську й Херсонську.

З 1 вересня 2017 р. заробітна плата складачів корпусів металевих суден, зварювальників, трубопровідників суднових збільшена на 35% і становить за повний відпрацьований місяць від 8000 до 26000 грн.

VEKA Shipbuilding B.V. входить до складу суднобудівної групи VEKA Group зі штаб-квартирою у Веркендамі (Нідерланди). Група заснована 1988 року. Компанія спеціалізується на будівництві й обслуговуванні суден внутрішнього судноплавства. У референс-листі компанії двокорпусні хімічні та бункерні танкери, LPG-танкери; контейнеровози, пасажирські та інші типи суден. VEKA керує чотирма верфями в Нідерландах: у Леммері, Хусдені, Роттердамі та Веркендамі, а також верфями в Східній Європі і, частково, в Азії.