Smart Holding

За I півріччя 2018 року компанії групи Smart Energy сплатили 610 млн гривень податків

02.08.2018

За перше півріччя поточного року група компаній Smart Energy, до якої входять ПрАТ «Укргазвидобуток», Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ТОВ «Пром-Енерго Продукт», сплатила всього 610 млн гривень податкових платежів. З цієї суми 30 млн гривень було сплачено до місцевих бюджетів.

Найбільше податків сплатило Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» – приблизно 280 млн гривень. Компанія «Укргазвидобуток» перерахувала до бюджетів близько 260 млн гривень податків та «Пром-Енерго Продукт» – майже 70 млн гривень.

Із загальної суми податків за 6 місяців 2018 року компанії групи Smart Energy сплатили зокрема 295 млн гривень рентної плати. З них 14,8 млн грн було перераховано до місцевих бюджетів.

«За результатами першого півріччя рівень сплати податків набув такого масштабу, що «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та «Укргазвидобуток» увійшли до ТОП-100 найбільших платників податків за версією Офісу великих платників Державної фіскальної служби. Майже половина з 610 мільйонів – це рентна плата, частина якої залишається на місцях. Ми відчуваємо відповідальність по відношенню до громад тих регіонів, де ми працюємо, і тому, окрім сплати обов’язкових платежів, також виділяємо кошти на соціально значущі проекти», - підкреслив перший заступник генерального директора групи Smart Energy з економіки та фінансів Євген Палєнка.

Так, «Укргазвидобуток» та «Пром-Енерго Продукт» сплатили до місцевих бюджетів Харківської області 8,6 млн гривень рентної плати. З цієї суми 1,7 млн грн отримали селищні бюджети. Районні бюджети поповнилися на 3,4 млн гривень. Обласний бюджет також отримав 3,4 млн грн.

Крім того, місцеві бюджети Полтавської області, де працює Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», отримали 6,2 млн гривень рентної плати. З них 1,2 млн гривень – сільські бюджети. В районні бюджети надійшло 2,5 млн гривень, ще 2,5 млн грн – в обласний.

Всього на соціальні проекти компанії групи виділили 1,4 млн грн.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Энерго Продукт»).