Smart Holding

Смарт-Холдинг представить проект цілорічного курорту Balaklava Green

05.09.2012

Смарт-Холдинг візьме участь у II Міжнародному інвестиційному форумі: «Глобальний погляд на Причорномор'я України», який пройде 6-7 вересня в Севастополі. Компанія розповість про динаміку розвитку проекту цілорічного курорту національно значення Balaklava Green у 2012 році, який передбачає будівництво рекреаційного комплексу на території некультивованих територій Балаклавського рудоуправління (Балаклава, Крим).

«Цьогоріч ми розробили проект детального планування Балаклави, в якому особливу увагу приділили створенню пляжної зони в районі Василі. Потім проект пройшов громадські слухання і Містобудівну раду Севастополя. Наразі проект ДПТ знаходиться в Севастопольській міській державній адміністрації, яка повинна передати його для подальшого розгляду та затвердження до міської ради. Ми сподіваємося, що проект буде затверджений восени, і ми перейдемо до наступної фази робіт. Загальний обсяг інвестицій у проект складе більше 1,2 млрд доларів», – повідомив директор з розвитку проектів нерухомості Смарт-Холдингу Сергій Овчинников.

Розвиток проекту передбачає будівництво інфраструктурних об'єктів у Балаклаві та Севастополі. Передбачається використовувати альтернативні джерела енергії. У межах реалізації проекту заплановано також будівництво локальних очисних споруд для Балаклави і навколишніх селищ, які дозволять очищати стічні води практично до питного рівня і використовувати їх з технічною метою.

Довідка:

Смарт-Холдинг – одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включно з гірничо-металургійним і нафтогазовим комплексами, суднобудуванням, нерухомістю і сільським господарством.

Стратегія Смарт-Холдингу спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем активів групи шляхом збільшення його вартості в довгостроковій перспективі й пошуку нових напрямків для розвитку бізнесу. Інвестиційна діяльність Смарт-Холдингу сфокусована на інвестиціях як в Україну, так і в країни СНД і Східної Європи. Смарт-Холдинг бере участь у проектах як стратегічний або портфельний інвестор.

Курорт Balaklava Green складається з чотирьох частин і буде побудований на земельних ділянках, розташованих на території мальовничої Балаклавської бухти (Таврос, Псілерахі, Кадикой і Гасфорт). Кожна з чотирьох частин курорту матиме свою спеціалізацію і функціонально вони доповнять одна одну.

На території курорту передбачено будівництво приблизно 22 готелів, санаторіїв, мотелів і кемпінгів. Загальна площа цих об'єктів складе 210 тис. кв. м (3,5 тис. номерів). Проект передбачає будівництво котеджів, таун-хаусів і апартаментів (приблизно 500 тис. кв. м житла), а також супермаркетів, магазинів і закладів громадського харчування (134,9 тис. кв. м).

Balaklava Green займає вигідне розташування щодо транспортної інфраструктури – курорт розташований за 15 км від Севастополя і за 24 км від аеропорту «Бельбек» (Севастополь), а також всього за 5,5 км від планованих місць будівництва залізничного та автобусного вокзалів.

Додаткова інформація: www.balaklava-green.com

Учасники проекту:

Смарт-Холдинг – інвестор

Стокман – девелопер

The Jerde Partnership – проектант

Контакти для преси:

Євген Загорулько

Керівник департаменту зі зв'язків із громадськістю Смарт-Холдингу

+38 044 590 3034