Смарт-Холдинг створює власний сервіс надання ІТ-послуг на основі лінійки рішень IBM Collaboration Solutions (ICS)

20.09.2012

Смарт-Холдинг і корпорація IBM оголошують про завершення проекту зі створення сервісу централізованого надання ІТ-послуг для компаній, що входять до складу холдингу, на базі корпоративного центру інвестиційної групи. Впровадження сервісу відбулося після серії технологічних і бізнес-консультацій IBM, тренінгів для технічного персоналу Смарт-Холдингу та надання ліцензій на використання програмного забезпечення ICS в режимі надання послуг.

Реалізація проекту забезпечила стандартизацію ІТ-послуг, необхідний рівень безпеки і контролю використання легального програмного забезпечення на підприємствах холдингу нафтогазового напряму та енергетики, сектора нерухомості та девелопменту, суднобудівної галузі, агробізнесу, ритейлу і промислового будівництва. Власний централізований сервіс дозволить компаніям Смарт-Холдингу керувати також і репутаційними ризиками, нарощуючи переваги єдиного інформаційного середовища для колективної роботи.

«Незалежні підприємства, що входять до складу холдингу, дотримуються різних корпоративних традицій, мають різні технологічні переваги, що, в остаточному підсумку, ускладнює процес обміну інформацією, створюючи перешкоду на шляху до організації спільної роботи та адміністрування ресурсів. Лінійка рішень IBM Collaboration Solutions дозволила привести всі компанії холдингу до спільного знаменника, тепер ми забезпечуємо всіх учасників якісними та безпечними ІТ-послугами», – коментує Андрій Морозов, керівник Департаменту інформаційних технологій Смарт-Холдингу.

«Послідовне впровадження лінійки рішень IBM для колективної роботи на прикладі холдингу свідчить про те, що створення єдиного інформаційного простору, побудованого згідно з корпоративними вимогами – це гнучкий і ефективний інструмент для вирішення таких важливих завдань, як обмін найкращими практиками всередині великої організаційної структури, обмін експертизою і знаннями. Перед нами зрілий проект, і холдинг пройшов свідомий шлях від обробки даних до впровадження власного сервісу надання ІТ-послуг компаніям всього холдингу», – коментує Пенко Дінєв, гінеральний директор IBM в Україні.

Довідка:

Смарт-Холдинг – одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включно з гірничо-металургійним і нафтогазовим комплексами, суднобудуванням, нерухомістю і сільським господарством.

Стратегія Смарт-Холдингу спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем активів групи шляхом збільшення його вартості в довгостроковій перспективі й пошуку нових напрямків для розвитку бізнесу. Інвестиційна діяльність Смарт-Холдингу сфокусована на інвестиціях як в Україну, так і в країни СНД і Східної Європи. Смарт-Холдинг бере участь у проектах як стратегічний або портфельний інвестор.

Додаткова інформація: www.smart-holding.ua

Співпраця з IBM почалося в 2008, коли корпоративний центр інвестиційної групи впровадив програмні продукти лінійки IBM Collaboration Solutions – IBM Lotus Domino, IBM Lotus Quickr і IBM Sametime – із метою забезпечити якісно новий рівень спільної роботи з даними і захищений обмін повідомленнями всередині компанії. У 2011 році перед Смарт-Холдингом було поставлено завдання централізації надання ІТ-послуг і, з урахуванням специфіки інфраструктури холдингу, досвіду експлуатації рішень IBM і наявності сертифікованих фахівців IBM Collaboration Solutions всередині холдингу, було прийнято рішення про впровадження власного сервісу централізованого надання ІТ-послуг для компаній, що входять до складу Смарт-Холдингу.

Проект успішно введено в експлуатацію у вересні 2011. На цей момент триває робота з розширення спектру послуг і їх поширення на всі компанії холдингу.

Про корпорацію IBM у Росії та СНД:

Вже понад 100 років корпорація IBM є одним із провідних світових виробників і постачальників апаратного та програмного забезпечення, а також ІТ-сервісів і консалтингових послуг. У межах загальної стратегії корпорації з розширення присутності на ринках, що демонструють тенденцію до зростання, IBM активно розвиває свій бізнес у Росії і СНД. У 2012 році IBM додатково інвестує $6 млн. у збільшення присутності до 22 офісів у регіоні Росія та СНД. В Україні IBM має представництва у Києві, Дніпропетровську, Донецьку та Харкові.

Детальніше про корпорацію IBM: http://www.ibm.com/ua/uk/