Smart Holding

ЧСЗ побудує ресторан-теплохід для російської групи «Конкорд»

21.11.2012

Київ, 21 листопада — «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ, Миколаїв, Україна) уклав контракт на будівництво плавучого ресторану для ресторанного холдингу «Конкорд» (Росія).

Контракт на будівництво двопалубного судна проекту С14928 із двоярусною надбудовою підписаний 16 листопада 2012 року між ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (входить до компанії Smart Mаritime Group) і ТОВ «Конкорд Менеджмент та Консалтинг» (Санкт-Петербург, РФ).

Судно призначене для розміщення об'єкта ресторанного господарства та буде експлуатуватися на російських річках Москва і Нева. Завершити будівництво і передати судно замовнику заплановано навесні-влітку 2013 року.

«Контракт на будівництво подібного судна — це дуже цікаве завдання для ЧСЗ, оскільки розширює наші горизонти і дозволяє закріпитися в новому суднобудівному сегменті. Переконаний, що цей пілотний проект стане основою для подальшого розширення співпраці з нашими російськими партнерами», — коментує керівник Smart Maritime Group Олександр Юрков.

Довідка

ПАТ «ЧСЗ» — судноверф із найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105 000 тонн завод має у своєму розпорядженні два похилі стапелі "0" і "1". Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9000 тонн. Виробничі ділянки і потокова лінія будівництва суден розміщені в єдиному критому приміщенні завдовжки приблизно 400 м. ПАТ «ЧСЗ» входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (Україна).

Smart Maritime Group (SMG) — найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об'єднує два найбільші суднобудівні підприємства України — Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.

ТОВ «Конкорд Менеджмент і Консалтинг» — керівна компанія ресторанного холдингу «Конкорд» (Санкт-Петербург, Російська Федерація). Сьогодні компанії належать кілька ресторанів у Санкт-Петербурзі та мережа бутиків «Музей шоколаду».