Smart Holding

Smart Maritime Group і «Нафтогаз України» домовилися про співпрацю

29.11.2012

Київ, 29 листопада – Smart Maritime Group (SMG), що об'єднує суднобудівні та морегосподарські активи Смарт-Холдингу, і НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум про стратегічну співпрацю.

Одним із пріоритетних напрямів взаємодії у межах меморандуму сторони визначили відновлення і розвиток технологічного флоту «Чорноморнафтогазу». Наразі «Нафтогаз України» реалізує широкомасштабну програму модернізації й оновлення виробничих потужностей «Чорноморнафтогазу» для нарощування видобутку вуглеводнів на шельфах Чорного та Азовського морів.

Сторони також домовилися об'єднати зусилля з розвитку соціальної інфраструктури регіонів і створення додаткових робочих місць у нафтогазовій і суднобудівній промислових галузях.

Документ підписано в Києві 26 листопада головою правління НАК «Нафтогаз України» Євгеном Бакуліним, головою правління ДАТ «Чорноморнафтогаз» Валерієм Ясюком і головою Наглядової ради ТОВ «Смарт Мерітайм Груп» Павлом Константиновим.

«Підписання меморандуму з компанією «Нафтогаз України» є важливою стратегічною ініціативою для закріплення SMG у ніші високотехнологічного офшорного суднобудування. Цей напрямок буде, безумовно, пріоритетним у розвитку суднобудівної компанії в довгостроковій перспективі», – заявив голова Наглядової ради ТОВ «Смарт Мерітайм Груп» Павло Константинов.

Довідка

Smart Maritime Group (SMG) – найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об'єднує два найбільші суднобудівні підприємства України – Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод. До складу субхолдингу також входить порт «Очаків» (Дніпро-Бузький лиман, Миколаївська область).

Додаткова інформація: www.smart-holding.ua

"Нафтогаз України" є вертикально-інтегрованою державною компанією, яка реалізує повний цикл операцій із розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Понад 90% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами компанії.

Додаткова інформація: http://www.naftogaz.com

ДАТ "Чорноморнафтогаз" спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного й Азовського морів. На балансі компанії перебувають 17 родовищ – 11 газових, чотири газоконденсатні і два нафтові. 100% акцій "Чорноморнафтогазу" знаходяться в статутному капіталі НАК "Нафтогаз України".

Додаткова інформація: http://www.blackseagas.com