Smart Holding

ЧСЗ готовий брати участь у модернізації флоту РФ

05.03.2013

Представники Міністерства промисловості і торгівлі РФ відвідали з робочим візитом ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (м. Миколаїв) із ​​метою ознайомлення з виробничими потужностями підприємства.

До складу російської делегації увійшли заступник Міністра промисловості і торгівлі РФ Олексій Рахманов і заступник директора Департаменту суднобудівної промисловості і морської техніки Мінпромторгу РФ Андрій Курасов.

Під час візиту гості оглянули поточно-позиційну лінію підприємства, ознайомилися з добудовними набережними, похилими стапелями і плавучим доком заводу. Також російська сторона була проінформована про перебіг виконання поточних суднобудівних і судноремонтних проектів на підприємстві.

Під час робочої наради за підсумками візиту представники Мінпромторгу РФ відзначили високий рівень виробничого потенціалу ЧСЗ. У свою чергу генеральний директор заводу Валерій Калашников повідомив, що сьогодні завод успішно виконує ремонтні роботи корабельного складу українських ВМС і підприємство готове розглядати пропозиції про співпрацю в питаннях модернізації флоту РФ.

ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» – судноверф із найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105000 тонн завод має у своєму розпорядженні два похилі стапелі "0" і "1". Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9000 тонн. Виробничі ділянки і потокова лінія будівництва суден розміщені в єдиному критому приміщенні завдовжки приблизно 400 м. ПАТ «ЧСЗ» входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (Україна).

Smart Maritime Group (SMG) – найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об'єднує два найбільші суднобудівні підприємства України – Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.