Smart Holding

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко відвідав Херсонський суднобудівний завод

17.09.2013

17 вересня 2013 року в межах робочої поїздки до Херсонської області віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко відвідав ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» (ХСЗ).

Під час візиту віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко взяв участь у церемонії урочистого передання замовнику – групі мальтійських компаній SVL – повнокомплектного танкера проекту RST27 «СВЛ ЮНІТІ». Це судно завершує серію з трьох побудованих на ХСЗ повнокомплектних танкерів – продуктовозів проекту RST27.Генеральний директор ХСЗ Олег Федак вручив представнику замовника – капітану судна «СВЛ ЮНІТІ» Ігорю Вороніну – Акт приймання-передачі судна, побажавши судну успішної роботи і 7-ми футів під кілем.

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко від імені Президента України Віктора Януковича й українського уряду привітав колектив заводу з цією трудовою перемогою.

«Для всіх нас це велика подія, тому що вперше за останні кілька років в Україні вироблено серію повнокомплектних танкерів. Я впевнений, що на цьому підприємстві будуть ще побудовані сучасні кораблі, а це означає, що будуть нові робочі місця, буде виплачуватися заробітна плата, це престиж країни і розвиток всіх галузей, оскільки суднобудування, як локомотив, тягне за собою ще цілу низку галузей», – сказав віце-прем'єр.

Після урочистої церемонії віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко та почесні гості піднялися на борт «СВЛ ЮНІТІ», де ознайомилися з обладнанням та системами керування судна.

Довідка 

Габаритна довжина судна – 140,85 м, ширина – 16,86 м, висота борту – 6 м. Місткість шести вантажних танків і двох відстійних танків 8100 куб. м. Дедвейт у морі – 6980 тонн при осіданні 4,20 м, у річці при осіданні 3,60 м – 5378 тонн. Швидкість в експлуатації – 10 вузлів. Вантажна система виконана під одночасне перевезення 2 сортів вантажу.

Проект судна RST27 розроблено Морським інженерним бюро (МІБ, м. Одеса).

Херсонський суднобудівний завод (ХСЗ) засновано в 1951 р. Підприємство входить до об'єднання Smart Maritime Group – суднобудівного напрямку компанії Смарт-Холдинг. За останні 7 років на заводі було побудовано й передано замовникам 38 суден, серед яких судна постачання бурових платформ – якореукладальники і рефрижераторні судна, річкові танкери, залізничні пороми, повнокомплектні суховантажні судна типу «Челсі» та ін.