Smart Holding

Смарт-Холдинг і СКМ завершили юридичний процес оформлення партнерства в сільськогосподарському бізнесі

07.10.2013

Смарт-Холдинг і СКМ у межах вдосконалення системи корпоративного управління завершили юридичний процес розподілу часток в акціонерному капіталі HarvEast.

Відповідно до раніше підписаних угод після завершення всіх формальних процедур у статутному фонді сільськогосподарського холдингу HarvEast 75% належать Групі СКМ, 25% – Смарт-Холдингу.

«Сільськогосподарський бізнес є для Смарт-Холдингу стратегічним, ми віримо у реалізацію аграрного потенціалу України і готові реалізовувати спільно з нашими партнерами – Групою СКМ – найамбітніші проекти в цій галузі», – заявив Кан Хюнчан, директор бізнес-контролінгу та стратегії Смарт-Холдингу.

«Спільна робота з розвитку сільськогосподарського бізнесу дозволяє СКМ і Смарт-Холдингу максимально ефективно розкривати свій управлінський потенціал у цій галузі. Ми впевнені, що наші зусилля посприяють подальшому ефективному розвитку холдингу HarvEast», – прокоментував закриття угоди Сергій Зузак, директор з розвитку аграрного напрямку бізнесу СКМ.

«Більше того, ми впевнені, що спільний розвиток аграрного напрямку СКМ і Смарт-Холдингом позитивно позначиться на загальних показниках розвитку цієї галузі в Україні», – додав Сергій Зузак.

Згідно із затвердженою акціонерами стратегією розвитку HarvEast у середньостроковій перспективі заплановано збільшення земельного банку до 500 тис. га. Інші напрями інвестицій: придбання нової техніки, наукові розробки й розвиток персоналу.

Смарт-Холдинг і СКМ однаково розуміють важливість розвитку територій присутності свого сільськогосподарського бізнесу, у зв'язку з цим, тільки за останній рік на соціальні проекти HarvEast витратив понад 2 млн дол. США.

Довідка 

Смарт-Холдинг – одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України. Інтереси холдингу зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Група інвестує і керує підприємствами гірничо-металургійного й нафтогазового комплексу, банківського сектора, сільського господарства, ритейлу, суднобудування і нерухомості. Смарт-Холдинг бере участь в інших проектах як портфельний інвестор. Додаткову інформацію можна отримати на сайті компанії: www.smart-holding.com

Компанія СКМ – професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА й АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Ритейл (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг «Гірничі машини», транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: www.scm.com.ua

HarvEast Holding – сільськогосподарський холдинг, що володіє й керує активами в Донецькій області й АР Крим. Основні напрями діяльності Холдингу: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво.

Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Загальний банк оброблюваної землі складає 197 тис. га; поголів'я великої рогатої худоби – 17,5 тис. голів. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група «Смарт-Холдинг».