Smart Holding

Заява для ЗМІ щодо ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан»

21.04.2015

Останнім часом почастішали факти поширення ЗМІ недостовірної інформації про те, що Смарт-Холдинг нібито є акціонером або контролює ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» (ПАТ «МСЗ «Океан»), м. Миколаїв. У зв’язку з цим, Смарт-Холдинг офіційно заявляє, що з 2012 року компанія не має жодного стосунку до цього суднобудівного підприємства.

Мажоритарним акціонером ПАТ «МСЗ «Океан» є компанія Zonel Operations Ltd., яка не має до Смарт-Холдингу жодного стосунку й за якою, згідно з повідомленнями ЗМІ, стоять російські інвестори. Інформація про реальних акціонерів підприємства доступна у відкритих офіційних джерелах. Зокрема, її можна отримати в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Мажоритарні акціонери повністю контролюють підприємство й несуть відповідальність за його розвиток, відносини з колективом, державними органами, замовниками та підрядниками.

Наприкінці 2011 — початку 2012 року менеджмент Smart Maritime Group (SMG, «Смарт Мерітайм Груп», Херсон) на запрошення нинішніх акціонерів ПАТ «МСЗ «Океан» дійсно брав участь в операційному управлінні заводом. За цей короткий період управлінцям вдалося досягти відчутної стабілізації економіки підприємства й частково погасити накопичену заборгованість із заробітної плати. Для цього завод неодноразово отримував фінансову допомогу від підприємств, пов’язаних зі Смарт-Холдингом. У цей період Смарт-Холдинг розглядав питання придбання цього суднобудівного підприємства, однак, у зв’язку з істотним погіршенням кон’юнктури у світовому суднобудуванні, холдинг вирішив відмовитися від цього придбання й зосередитися на розвитку вже куплених суднобудівних активів.

Сьогодні Смарт-Холдинг інвестує в розвиток двох суднобудівних підприємств — ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» (Херсон) і ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (Миколаїв), які входять до складу найбільшого суднобудівельного об’єднання України Smart Maritime Group (SMG, «Смарт Мерітайм Груп», Херсон). Цим заводам, незважаючи на несприятливу економічну та політичну ситуацію, сьогодні вдається перемагати конкурентів у боротьбі за замовлення, відповідно, вони демонструють найкращі у вітчизняній галузі виробничі результати. Водночас їхні співробітники своєчасно й у повному обсязі отримують гідну заробітну плату.

Просимо журналістів уникати публікацій недостовірної інформації. Ми відкриті до співпраці й із задоволенням оперативно відповімо на всі ваші запити.