Smart Holding

СМАРТ-ХОЛДИНГ і FOZZY GROUP відновлюють роботу торгової мережі «Амстор»

23.07.2015

СМАРТ-ХОЛДИНГ і FOZZY GROUP досягли угоди про реалізацію спільного проекту з відновлення роботи торгової мережі «Амстор» у повному обсязі. Йдеться про магазини, які розташовані поза зоною АТО. Магазини будуть працювати під брендом «Сільпо», водночас, торгові центри «Амстор» збережуть свою оригінальну назву.

Сторони погодили й підписали відповідний меморандум, яким визначено умови й параметри співпраці, а також генеральну угоду, у межах якої укладаються договори оренди щодо кожного магазину. Передбачається, що трудові колективи магазинів «Амстор» буде максимально збережено, зараз із персоналом проводять співбесіди про майбутній формат роботи. Перші магазини почнуть свою роботу в серпні 2015 року.

Генеральний директор Смарт-Холдингу Олексій Тимофєєв зазначив: «Ми виконали великий обсяг робіт із відновлення інфраструктури торгової мережі та пошуку співінвесторів для її розвитку. СМАРТ-ХОЛДИНГ зберіг колективи торгових центрів та інвестував у перезапуск магазинів понад 150 млн грн. Я переконаний, що співпраця з FOZZY GROUP — одним із лідерів на українському ринку ритейлу — буде взаємовигідною, а покупці нарешті отримають можливість відвідувати свої улюблені торгові центри».

Довідка:

Група компаній «Амстор», створена 2003 року, виступала оператором однойменної української торгової мережі. 2009 року власником групи компаній став Смарт-Холдинг, що сконцентрував понад 70% пайової участі у групі. На початок 2014 року торгова мережа об’єднувала 38 магазинів формату супер- і гіпермаркет (понад 10 тис. співробітників) у шести регіонах Східної, Центральної та Південної України.

Зараз 18 магазинів розташовані в зоні АТО й не контролюються Смарт-Холдингом.

Наприкінці 2014 року головний акціонер — Смарт-Холдинг — викрив міноритарія й керівника групи компаній (ГК) «Амстор» Володимира Вагоровського у протиправних діях, виведенні грошових коштів із підприємств групи на сторонні компанії з метою особистого збагачення, спробах привласнити бізнес. Володимира Вагоровського було усунуто від керівництва, було призначено дату повного аудиту роботи мережі, з ініціативи Смарт-Холдингу на зборах учасників підприємств ДК «Амстор» було змінено склад керівників. На початку 2015 року магазини торгової мережі були захоплені озброєними людьми, які перебували там до 9 січня. За їхніми словами, діяли вони за вказівкою Володимира Вагоровського. У магазинах було знищено всю інфраструктуру, фінансову та кадрову документацію було вивезено в невідомому напрямку, зник виторг. Не зважаючи на це Смарт-Холдингу вдалося зберегти колективи й відновити роботу мережі. Логічним продовженням стала співпраця з одним із лідерів українського ритейлу FOZZY GROUP

Смарт-Холдинг — одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включно з гірничо-металургійним і нафтогазовим комплексами, банківським сектором, суднобудуванням, нерухомістю й сільським господарством.

Група компаній Fozzy Group — одна з найбільших торгово-промислових груп України, один із провідних українських ритейлерів із понад 600 торговими точками на всій території країни. Крім торговельних мереж, бізнес-інтереси групи компаній включають виробництво продуктів харчування, банківський і ресторанний бізнес.