Холдинг «Smart Maritime Group» заявляє про підготовку рейдерського захоплення його активів

23.03.2017

Холдинг «Smart Maritime Group», який об’єднує дві суднобудівні верфі в Миколаївській і Херсонській областях, заявляє про підготовку рейдерського захоплення його активів із використанням неправосудних рішень у межах сфабрикованого Генеральною прокуратурою України кримінального провадження.

За наявною інформацією, першим кроком стало накладення арешту на 82 об’єкти нерухомості, які придбані SMG на відкритих торгах у підприємства-банкрута ПрАТ «Миколаївський машинобудівний завод» (ММЗ), і зараз використовуються у виробничому процесі миколаївської верфі. Кримінальне провадження щодо нібито зловживань із майном і цінними паперами ММЗ, які відбулися 2009 року, заведено, попри те, що в справі немає потерпілих і шкоди державним інтересам.

Сьогодні це майно стає «точкою входу» на SMG для рейдерів. Для забезпечення виконання рішення суду про арешт, найімовірніше, відбудеться передання майна на збереження якійсь особі або компанії.

Колектив SMG готовий обстоювати свої права всіма законними методами та готується дати гідну відсіч рейдерам, хоч кого вони задіють і хоч ким прикриватимуться, оскільки під загрозою інтереси понад 1300 робітників і працівників найбільшого суднобудівного холдингу України.

Рішення суду порушує права SMG як сумлінного набувача, створює пряму загрозу виробничій діяльності суднобудівного холдингу, а також ставить під сумнів своєчасне виконання зобов’язань перед контрагентами, трудовим колективом, а також бюджетами різних рівнів. Сума податків і зборів, сплачених SMG за 2016 рік, становить 74 млн грн, зокрема до місцевих бюджетів — 23 млн грн.