Smart Holding

ЧСЗ випускає металоконструкції для будівництва моста в Запоріжжі

28.02.2017

На Миколаївському майданчику компанії «Smart Maritime Group» (Чорноморський суднобудівний завод) триває робота з випуску металоконструкцій для будівництва моста через р. Дніпро в м. Запоріжжя.

У межах домовленостей із замовником, передбачено виготовлення на металообробному та складально-зварювальному виробництвах підприємства 880 тонн металоконструкцій завдовжки до 24 метрів. З огляду на габарити, у Запоріжжя їх доставлятимуть водою Південним Бугом і Дніпром за допомогою барж. Замовлення має бути виконане до початку квітня.

Як відомо, ЧСЗ раніше вже випускав мостові металоконструкції для нового моста в Запоріжжі, проте, у зв’язку зі складною фінансово-економічною ситуацією в країні, кілька років тому будівництво цього об’єкта було заморожено. У серпні 2016 року уряд України оголосив про відновлення будівництва.

Довідка

Smart Maritime Group (SMG) — найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську. Обсяг виробництва в SMG у 2016 році склав 395 млн грн. Сума податків і зборів, сплачених компанією до бюджетів усіх рівнів, за 2016 рік становить 74 млн грн, зокрема, до місцевих бюджетів — 23 млн грн.

Середня заробітна плата в холдингу в січні 2017 року — 5690 грн, зокрема середня заробітна плата зварювальників — 6900 грн.