Smart Holding

Заводу «Він-Пелета» виповнилось 5 років

11.04.2018

У квітні 2018 року заводу «Він-Пелета» виповнюється 5 років. Наразі підприємство виробляє кілька видів продукції, основний з них (понад 90%) - це тваринницька пелета. Середній обсяг реалізації на місяць становить 1500 тонн.

«Підприємство працює вже 5 років. За цей час кон'юнктура ринку паливних пелет сильно змінилася, і ми переорієнтувалися на виробництво тваринницьких гранул. Сьогодні компанія займає приблизно 45% українського ринку солом'яних пелет», - повідомив генеральний директор ТОВ «Він-Пелета» Андрій Соловйов.

Підприємство експортує свою продукцію до країн Європейського союзу (Німеччина, країни Балтії, Фінляндія, Польща, Австрія, Італія, Данія), а також розвиває продажі на ринках Близького Сходу - Катар, Йорданія, Кувейт, Палестина, Ізраїль, Саудівська Аравія.

Проектна потужність заводу становить 75 тис. тонн на рік. Однак, наразі виробництво завантажене лише на 25%, що пов'язано із дефіцитом сировини - соломи, і пошуком ринків збуту, що забезпечать підприємству економічну доцільність продажів.

Сьогодні на підприємстві працює 95 осіб. У 2017 році компанія перерахувала 4,9 млн грн податків до державного та місцевого бюджетів.

Нагадаємо, ТОВ «Він-Пелета» - пілотний проект «Смарт-Холдингу» у сфері альтернативної енергетики. Підприємство спеціалізується на виробництві гранул з біомаси (пелет). Виробничі потужності (завод) розташовані у смт. Турбів Липовецького району Вінницької області. В якості основної сировини використовуються відходи сільськогосподарського виробництва: солома пшениці, ячменю, кукурудзи та ін., а також сіно люцерни і різних трав.