Група Smart Energy ввела в експлуатацію нову свердловину у Харківській області

23.05.2018

ПрАТ «Укргазвидобуток», що входить до групи компаній Smart Energy, ввело в експлуатацію нову оціночно-експлуатаційну свердловину №28 на Островерхівському газоконденсатному родовищі у Харківській області. Глибина свердловини становить 4620 м.

Буріння було успішно завершено у квітні 2018 року. Під час реалізації проекту технічною командою групи Smart Energy було розроблено та успішно реалізовано ряд новітніх технічних рішень щодо конструкції свердловини, первинного і вторинного розкриття та випробування продуктивного горизонту. Вони були спрямовані на максимальне збереження фільтраційно-ємнісних властивостей продуктивних колекторів. Частина технічних рішень була застосована вперше в Україні.

«Свердловина успішно виконала своє геологічне завдання. Газ був отриманий з більш глибоких візейських пісковиків, які є новим об'єктом для цього родовища. Також завдяки використанню вдосконаленої технології розкриття продуктивних пластів ми змогли отримати промисловий приплив газу вище очікуваного», - зазначив генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Нагадаємо, у 2017 році група Smart Energy у порівнянні із 2016 роком збільшила видобуток природного газу на 8,5% з 208,4 млн до 226,3 млн кубометрів. Це стало можливим за рахунок введення в експлуатацію нових об'єктів, зокрема, свердловини №109 Мехедівсько-Голотовщинського родовища (Полтавська область).

Також наразі триває буріння свердловини №10 Васищевського родовища (Харківська область).

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).