Смарт Меритайм Груп відвантажила на ПівдГЗК перші 400 тонн металоконструкцій

04.10.2018

Миколаївська верф Смарт Меритайм Груп (СМГ, Миколаїв) відвантажила перші 400 тонн металоконструкцій для складання чанів згущувачів Південного гірничо-збагачувального комбінату.

Починаючи із серпня, до Кривого Рогу були відправлені автотранспортом колони опорної основи, розвантажувальний конус, радіальні балки двотаврового перерізу та кріплення настильних листів. Найскладнішим із технічного погляду стало відправити двотаврові радіальні балки, довжина яких сягала до 27 метрів. Для цього залучили спеціальні автомобільні трали, які для гарантування безпеки дорожнього руху дорогою супроводжували машини поліції.

Всього для доставляння металоконструкцій використовували 23 вантажні автомашини.

Згущувач проекту німецької компанії ENGINEEREING DOBERSEK GMBH є конструкцією з трьох чанів, кожен діаметром 62 м і заввишки 10,9 м. Згущувач призначений для нового гідротехнічного комплексу з технологією транспортування порожньої породи в згущеному стані після видалення рідини. Загальна вага металоконструкцій, які має виготовити СМГ, перевищить 2 тис. тонн.

Контракт вартістю 175 млн грн СМГ і ПівдГЗК підписали в лютому 2018 року. Очікується, що роботи за контрактом буде завершено до січня 2019 року.