На Миколаївській верфі СМГ сформовано вже більш ніж половину циліндричної частини корпусу танкера

16.10.2018

На Миколаївській верфі Смарт Меритайм Груп (СМГ, Миколаїв) сформовано вже більш ніж половину циліндричної частини корпусу танкера-хімовоза, що будується на замовлення голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V.

На стапельній позиції поточно-позиційної лінії верфі зістиковано п’ять із восьми блоків циліндричної частини корпусу (вантажна зона з танками для перевезення наливних вантажів). Незабаром до формованого корпусу буде пристиковано ще один блок.

Одночасно тривають роботи з формування носового та кормового країв танкера, насичення трубопроводами, встановлення леєрних огорож і кнехтів, закінчується складання основи під кран. Усі виконані роботи перевіряє відділ технічного контролю верфі та приймає представник регістра.

Нагадаємо, що для голландської компанії VEKA на СМГ минулого літа заклали два танкери: «Nevada» на Херсонській верфі і «Nebraska» – на Миколаївській. Згідно з умовами контракту, СМГ виготовить корпуси, пофарбує їх, змонтує загальносуднові системи трубопроводів і палубного насичення. Довжина кожного корпусу – 110 м, ширина – 13,5 м, маса – 1200 т, вантажомісткість – 5320 т.

Термін будівництва одного судна – 11,5 місяців. Вартість контракту становить більш ніж 145 млн грн.