Smart Holding

Група компаній Smart Energy збільшила видобуток газу на 30%

20.12.2018

За 11 місяців поточного року компанії групи Smart Energy збільшили сукупний видобуток газу на 30% з 204,1 млн кубометрів у минулому році до 266,3 млн кубометрів у поточному.

Також зросли обсяги видобутку газового конденсату: з 16,6 тис. тонн до 22,8 тис. тонн.

«Впродовж 2018 року ми демонструємо сталу тенденцію збільшення видобутку вуглеводнів, що є результатом успішної реалізації нашої виробничої програми. У поточному році ми ввели в експлуатацію декілька свердловин у Харківській та Полтавській областях, які наразі дають прогнозований дебіт. Також готуємось до реалізації ще низки проектів, які дозволять нам й надалі нарощувати обсяги видобутку, а відповідно збільшувати відрахування до державного і місцевих бюджетів», - зазначив Генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

За січень-листопад поточного року група Smart Energy сплатила понад 1,3 млрд гривень податків.

Також нагадаємо, згідно із децентралізацією ренти місцеві бюджети Полтавської та Харківської областей отримали 12,3 млн грн і 16,7 млн ​​грн відповідно рентних платежів за вуглеводні, видобуті за 10 місяців поточного року.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).