Smart Holding

Група Smart Energy відновила експлуатацію свердловини і отримала новий добовий максимум видобутку

23.01.2019

Група Smart Energy успішно реалізувала черговий проект і в результаті виконання капітального ремонту відновила експлуатацію свердловини в Харківській області.

Вдале виконання капітального ремонту дозволило отримати додатковий видобуток вуглеводнів, збільшити загальний видобуток газу по групі компаній Smart Energy та досягти історичного добового максимуму видобутку з моменту створення на рівні 960 тис. м3/добу.

Капітальний ремонт свердловини №21 Островерхівського родовища, спеціальним дозволом на розробку якого володіє компанія «Укргазвидобуток», був виконаний у стислий термін із застосуванням передових технологій та унікальних підходів при розкритті та освоєнні продуктивного горизонту. Це дозволило отримати промисловий приплив газу на рівні 50 тис. м3/добу, що є вище прогнозованого.

«Цей проект є черговим кроком в реалізації стратегічної програми розвитку групи Smart Energy. Успішність його, безумовно, належить цілій команді наших фахівців, адже ремонт свердловини №21 був виконаний швидше запланованого та був отриманий більший дебіт. Таким чином, ми отримали по групі новий добовий максимум видобутку та впевнено наближаємось до мільйону кубометрів на добу”, - відмітив генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Нагадаємо, за результатами роботи у 2018 році компанії групи Smart Energy збільшили сукупний обсяг видобутку газу на 31%. Зокрема, Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», ПрАТ «Укргазвидобуток» і ТОВ «Пром Енерго-Продукт» видобули 295,7 млн м3 газу, водночас в 2017 році цей показник склав 226 млн м3.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Энерго Продукт»).