Smart Holding

СМГ 2018 року збільшив обсяги виробництва у 2 рази

25.01.2019

Смарт Меритайм Груп (СМГ, Херсон), яка об’єднує Херсонську та Миколаївську верфі, 2018 року збільшила виробництво майже у 2 рази до 610 млн грн проти попереднього року (317 млн грн).

Зростання економічних показників зумовлене насамперед реалізацією великих контрактів із суднобудування та виготовлення металоконструкцій для ПівдГЗК.

Так, у межах контракту з голландською компанією VEKA Shipbuilding WT B.V. компанія будує два насичені корпуси танкерів-хімовозів. На Херсонській верфі вже повністю сформований корпус танкера «Nevada» і триває його фарбування. Фахівці Миколаївської верфі працюють над встановленням кормового блока судна «Nebraska». Вартість цього контракту становить понад 145 млн грн. Передати танкерів замовнику очікують до кінця I кварталу ц. р.

За контрактом із Південним гірничозбагачувальним комбінатом (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) СМГ виготовив, зібрав і пофарбував більш ніж 2 тис. тонн металоконструкцій. Продукція призначена для складання конструкцій нових згущувачів ГЗК. Цей контракт вартістю 175 млн грн було підписано в лютому 2018 року, і вже в грудні, випереджаючи графік, СМГ відвантажив усі вироби замовнику.

Торік на стапелях СМГ було відремонтовано та модернізовано 74 судна. Найбільшими проектами із судноремонту були модернізація ґрунтовідвізної шаланди на базі судна-донора типу нафторудовоза, а також виготовлення 30-метрової вставки для модернізації суховантажу проекту 17310. Вставка масою 370 тонн стала додатковим трюмом і дала змогу збільшити вантажопідйомність судна на 800 тонн (приблизно 20%).

Сума податків і зборів, сплачених компанією до бюджетів усіх рівнів, за 2018 рік становить 65 млн грн. Середня заробітна плата в компанії в грудні 2016 року становила 6173 грн, зокрема середня заробітна плата робітників основних спеціальностей (зварників і складальників) – 7000 грн.

ДОВІДКА:

Смарт Меритайм Груп (СМГ) – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську.