Smart Holding

Смарт Меритайм Груп виділив понад мільйон доларів на модернізацію виробництва

02.07.2019

На Херсонській верфі СМГ впроваджують нову інвестиційну програму модернізації виробництва. На встановлення обладнання, що відповідає найсучаснішим стандартам, буде витрачено понад 30 млн грн.

Насамперед програма передбачає придбання машини для різання металу компанії ECKERT (Польща), яка буде встановлена замість одного з газових OmniMat 70–80-х років випуску. Ця машина теплового різання нового покоління обробляє листи металу європейських габаритів у режимі плазмового та газового різання. Вартість агрегату становить приблизно 250 тис. євро.

«Особисто я покладаю великі надії на нову машину. Вона дасть змогу помітно покращити якість і точність різання, збільшить швидкість різання. Також додасть нові функції під час обробки металу, особливо зняття фасок на товстих листах», – підкреслив головний технолог Херсонської верфі Олег Куп’янський.

Наступним пунктом інвестпрограми буде придбання нового зварювального обладнання, яке вирізняється компактністю, економічністю та високою якістю зварювального шва. Вартість усіх апаратів становитиме понад мільйон гривень. 4 з 15 апаратів уже надійшли від постачальника.

Разом з оновленням зварювального обладнання на верфі виділять приблизно 6 500 000 грн на заміну компресорів. Це дасть можливість перейти на автоматизовану систему керування й усунути непродуктивні витоки в подаванні стисненого повітря.

Також програма передбачає капітальний ремонт кранового обладнання та покрівель виробничих цехів, на ці цілі спрямують приблизно 10 500 000 грн.

За Миколаївській верфі СМГ плани капітальних інвестицій охоплюють капітальний ремонт дока, модернізацію цеху різання металу та придбання зварювального обладнання.

«Наша основна мета – підвищити конкурентоспроможність компанії, щоб іноземні замовники бачили в наших верфях сучасного виконавця, який працює на обладнанні високого технологічного рівня», – зазначив головний інженер Херсонської верфі СМГ Володимир Пепель.

Довідка

Смарт Меритайм Груп (СМГ) – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську.

Обсяг виробництва СМГ у 2018 році становив 610 млн грн, що вдвічі більше, ніж у 2017 році. Середня заробітна плата складачів корпусів металевих суден і зварювальників становить 13,8 тис. грн.