Smart Holding

Смарт Меритайм Груп уклав контракт на будівництво четвертого танкера-хімовоза

03.01.2020

Суднобудівний холдинг Smart Maritime Group (SMG) уклав контракт на будівництво чергового насиченого корпусу танкера-хімовоза для компанії VEKA Shipbuilding WT B.V. Нагадаємо, це вже четвертий танкер, який побудує СМГ для голландської компанії. Перші два судна (замовлення виконали Херсонська та Миколаївська верфі) спущені на воду навесні 2019 року, третій – добудовується зараз на херсонському майданчику й буде готовий наприкінці січня.

Згідно з контрактом, на Херсонській верфі буде виготовлено корпус судна, проведено монтаж загальносуднових систем трубопроводів і палубного насичення, пофарбовано корпус.

Довжина танкера – 110 м, ширина – 13,5 м, висота борту – 6,59 м, маса корпусу – 1200 тонн, вантажомісткість – 5320 тонн.

Вартість контракту становитиме понад 2,5 млн євро. Строк будівництва корпусу – 10 місяців.

Танкери-хімовози призначені для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів на внутрішніх водних маршрутах Європи.

Смарт Меритайм Груп і VEKA Group співпрацюють уже понад 10 років.

VEKA Shipbuilding B.V. входить до складу суднобудівної групи VEKA Group зі штаб-квартирою у Веркендамі (Нідерланди). Компанія спеціалізується на будівництві й обслуговуванні суден внутрішнього судноплавства. У референс-листі компанії двокорпусні хімічні та бункерні танкери, LPG-танкери; контейнеровози, пасажирські та інші типи суден. VEKA управляє чотирма верфями в Нідерландах: у Леммері, Хусдені, Роттердамі та Веркендамі, а також верфями в Східній Європі і, частково, в Азії.

Смарт Меритайм Груп – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську. Виробничі потужності СМГ дають змогу будувати середньотонажні повнокомплектні судна та виконувати складні судноремонтні роботи. Замовниками верфей виступають компанії з Голландії, Норвегії, Великобританії та інших країн світу.