Smart Holding

На Херсонській верфі СМГ розпочали різання металу для четвертого танкера

15.01.2020

Фахівці Херсонської верфі суднобудівного холдингу Смарт Меритайм Груп (СМГ) розпочали різання металу для четвертого насиченого корпусу танкера-хімовоза. Замовником виступає нідерландська компанія VEKA Shipbuilding WT B.V.

На сьогодні задіяні як автомати газового, так і плазмового різання. Заступник головного будівельника Херсонської верфі Василь Філіп’єв зазначив: «З кінця січня почнемо складання та зварювання об’ємних днищевих, бортових і палубних секцій із подальшим встановленням у корпус судна. Усього для будівництва танкера ми плануємо використати приблизно 1200 тонн високоякісної суднобудівної сталі».

Це замовлення продовжує лінійку суден, побудованих для компанії VEKA на верфях СМГ. Танкер-хімовоз, замовлення № 10001, був побудований на Херсонській верфі та названий ім’ям AIMEE на честь принцеси Оранської-Нассау Еймі Сонг (Aimée Söhngen). На Миколаївській верфі в цей самий час тривало будівництво другого танкера (замовлення № 10002), названого потім EMMA. Обидва судна були спущені на воду в березні 2019 року.

Закладання четвертого танкера заплановане на першу декаду березня 2020 року. Строк реалізації замовлення – 10 місяців.

ДОВІДКА: Смарт Меритайм Груп – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує суднобудівні активи Смарт-Холдингу: Миколаївську та Херсонську верфі. Виробничі потужності СМГ дають змогу будувати середньотонажні повнокомплектні судна та виконувати складні судноремонтні роботи. Замовниками верфей виступають компанії з Нідерландів, Норвегії, Великобританії та інших країн світу.