СМГ модернізував кранове судно ATLAS1

04.05.2020

Фахівці Херсонської верфі Смарт Меритайм Груп здійснили модернізацію кранового судна ATLAS1. Тепер воно стало самохідним і зможе самостійно пересуватися в точках перевалювання вантажів, швартуватися до великотоннажних суден і переходити в порт-сховище.

У процесі модернізації на судно було встановлено гвинтокермові колонки Schottel SRP150FP з гребними електродвигунами потужністю по 350 кВт та інше обладнання. На даху кормової рубки було встановлено нову ходову рубку кругового огляду. По лівому борту судна було встановлено спускально-підіймальний пристрій чергової шлюпки (СПП) і чергову шлюпку на ложементі.

Вартість контракту становить понад 8 млн грн.

У процесі модернізації було змонтовано понад 200 метрів нових трубопроводів і буде прокладено приблизно 11 км нового кабелю.

3 травня судно було успішно спущено на воду через док-камеру Херсонської верфі СМГ.

У процесі добудовних робіт буде виконано ізоляцію та зашивання нових суднових приміщень, а також фарбування всіх поверхонь судна.

Після закінчення електромонтажних і добудовних робіт модернізоване кранове судно відразу ж буде введено в експлуатацію. Його вже чекають на рейдах і в портах України.

Судно ATLAS1 призначене для виконання вантажно-розвантажувальних робіт у грейферному й гаковому режимах у портах і на відкритих рейдах.

Основні параметри судна:

Довжина найбільша – 48,60 м

Ширина найбільша – 21,00 м

Висота борту – 4,40 м