Smart Holding

Фонд Новинського передав Маріуполю ще два ШВЛ і засоби захисту для медиків

22.05.2020

Благодійний фонд Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці передав лікарням Маріуполя чергову партію обладнання та засобів захисту для медиків. До цього постачання увійшли 2 високоефективні апарати ШВЛ виробництва General Electrics, а також 1800 комплектів костюмів біозахисту й 1800 захисних екранів. Костюми мають підвищений клас захисту, щоб максимально убезпечити медиків, які лікують хворих від COVID-19.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко подякував Вадиму Новинському за системну та вчасну підтримку Маріуполя в боротьбі з коронавірусом. «Допомогу Фонду ми відчуваємо упродовж усього цього складного часу. Ключове – що вона була своєчасною і з перших днів виникнення пандемії», – заявив мер Маріуполя.

Раніше благодійний Фонд Вадима Новинського вже передав лікарні швидкої медичної допомоги Маріуполя (ЛШМД) 2 апарати ШВЛ, інфекційні бокси для транспортування хворих і 200 комплектів костюмів біозахисту з захисними окулярами для медиків. На базі міської лікарні № 4 функціонує закуплена Фондом діагностична ПЛР-лабораторія. Місту також було передано 30 тис. сертифікованих одноразових масок. Загалом, медустанови Донецької області від Фонду отримали 17 тис. одиниць ЗІЗів для медиків, а обласній спеціалізованій лабораторії спільно з Українською Православною Церквою було передано 4,2 тис. високоточних ПЛР-тестів.

Олександр Трубачов, директор філії Смарт-Холдингу в Маріуполі на зустрічі з медиками сказав: «Хочу запевнити, що Донецький регіон і Маріуполь, зокрема, продовжать перебувати у фокусі благодійних зусиль компанії та її акціонера – Новинського Вадима Владиславовича. Ми уважно стежимо за розвитком ситуації, перебуваємо в постійному контакті з міською владою й будемо оперативно реагувати на нові виклики».

Медики зазначили, що сьогодні епідеміологічна ситуація в області та Маріуполі відносно нормальна, якщо порівнювати з іншими регіонами.

«Карантинні заходи в місті та системна підтримка лікарень і медиків, яку надають Рінат Ахметов і Вадим Новинський, дали свої позитивні результати. На сьогодні в нашому місті вже одужали понад 60% пацієнтів і немає жодного летального випадку. Символічно, що чергову допомогу від Вадима Новинського ми отримали в День Святого Миколая Чудотворця. Вадим Владиславович робить це щиро і з добром у серці», – зазначив Сергій Орлеанський, головний лікар ЛШМД. «Це обладнання є важливою складовою в нашій боротьбі за здоров’я й життя маріупольців».

На цей момент Фонд Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці та бізнеси Смарт-Холдингу в межах боротьби з епідемією COVID-19 в Україні вже направили на закупівлю медичного обладнання, індивідуальних засобів захисту медиків та підтримку літніх людей в умовах карантину 100,9 млн грн.

Як повідомлялося, у березні Фонд Вадима Новинського виділив 40,6 млн грн на закупівлю 100 тис. високоточних ПЛР-тестів DialPlexQ™ у Південній Кореї. Тести спільно з Українською Православною Церквою було передано в усі обласні спеціалізовані лабораторії країни. На закупівлю 20 високоякісних апаратів ШВЛ виділено 25,9 млн грн. Також Фонд закупив і передав у клініки Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей понад 100 тис. одиниць ЗІЗ (костюми біозахисту, респіратори, окуляри, рукавички) для медиків, які перебувають на передовій боротьби з інфекцією. Також Фонд придбав майже 1 млн захисних масок для медустанов, парафій УПЦ і промислових підприємств України.

Крім того, Фонд спільно з бізнесами Смарт-Холдингу в регіонах присутності організував адресне доставляння 12 тис. продуктових наборів для ветеранів ВВВ, праці та інших незахищених категорій населення. Акцією було охоплено Херсон, Миколаїв, Маріуполь, а також Київ і область.