Smart Holding

Smart Holding перейшов на корпоративні сервіси Microsoft 365

04.02.2021

Група Smart Holding завершила перехід на високотехнологічні корпоративні сервіси Microsoft 365.

Міграція на продукти екосистеми Microsoft 365 почалася 2019 року з операційної компанії (центрального офісу) у межах концепції побудови сучасного робочого місця (Modern Workplace). Реалізація концепції передбачала впровадження IT-інфраструктури, яка побудована відповідно до внутрішніх вимог до захисту інформації та, водночас, забезпечує максимальну мобільність і зручність інструментарію для користувачів.

Основними сервісами, які було імплементовано в Групі, стали: поштовий сервіс Microsoft Exchange Online, One Drive (зберігання інформації, можливість доступу з різних пристроїв, функції спільної роботи), MS SharePoint (сховище корпоративної інформації, внутрішній портал), внутрішня соціальна мережа Yammer, а також центр командної роботи Microsoft Teams.

Забезпечення захисту даних і керування мобільним середовищем реалізовано на базі рішень інтелектуальної платформи Microsoft Enterprise Mobility + Security, зокрема сервісу Microsoft Intune та інших передових технологій Azure Information Protection, Microsoft Advanced Threat Analytics, Azure Rights Management (в складі Azure Information Protection), Azure Multi-Factor Authentication.

Зазначені сервіси та протоколи вже впроваджені на бізнесах Групи: газодобувному – Smart Energy, суднобудівному – Smart Maritime Group, морегосподарському – Naval Logistics, нерухомості – Smart Urban Solutions, агрохарчовому – група компаній «Верес», а також в АТ «Юнекс Банк».

«Стратегічний вибір IT-рішень на базі продуктів Microsoft був зумовлений провідною позицією цієї компанії на ринку хмарних послуг, а також тим, що вона надає повний спектр інструментів і сервісів для забезпечення особистої ефективності працівників у командній роботі. Сервіси Microsoft забезпечують необхідний рівень безпеки інформації. Цей вибір повністю виправдав себе в умовах нової реальності, викликаної пандемією. Завдяки зусиллям нашої IT-команди максимально швидко були створені умови для віддаленої роботи працівників без втрати ефективності», – зазначив генеральний директор Смарт-Холдингу Олексій Пертін.

«Рішення від Microsoft ми використовуємо більш ніж десять років. Наша компанія була однією з перших в Україні, хто почав використовувати хмарні рішення. Проєкт переходу на сервіси Microsoft 365 стартував 2019 року. Його основою стала стратегія використання хмарних технологій, побудована відповідно до рекомендацій Microsoft і внутрішніх вимог щодо забезпечення захисту інформації. Дуже важливо, що екосистема Microsoft постійно розвивається, розширюються її можливості використання», – підкреслив директор компанії ТОВ «ІТ Капітал» Андрій Морозов.

Довідка:

Смарт-Холдинг – одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об’єднує підприємства, що поділяють спільні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу. Інтереси Смарт-Холдингу зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Смарт-Холдингу інвестують в об’єкти сфери гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, банківського сектору, сільського господарства, суднобудування та нерухомості.

Microsoft 365 – це високотехнологічні сервіси корпоративного рівня з потужними засобами захисту, широким і гнучким функціоналом, можливістю працювати з будь-якої точки планети, де є під’єднання до мережі Інтернет, і з будь-якого пристрою, який відповідає корпоративним стандартам інформаційної безпеки.