Smart Holding

Кіпрська компанія SMART HOLDING стала власником 29,7950% акцій АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» і ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ»

24.02.2021

Компанії SMART HOLDING (CYPRUS) LTD і INTER GROWTH INVESTMENTS LIMITED закрили операцію з придбання 76 436 210 шт. простих акцій АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО». Раніше 3 лютого було закрито операцію з придбання 76 436 210 шт. простих акцій ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ». Частка SMART HOLDING (CYPRUS) LTD в акціонерному капіталі обох компаній на цей момент становить 29,7950%.

Договори купівлі-продажу акцій обох компаній були підписані 21 грудня 2020 року. Угоди були схвалені Антимонопольним комітетом України.

Довідка:

SMART HOLDING – одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України. Інтереси Групи зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, банківського сектора, сільського господарства, суднобудування, нерухомості й енергетики. Стратегія SMART HOLDING спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій із метою збільшення його вартості в довгостроковій перспективі.

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD – топхолдингова компанія Групи, яка створена та діє за законодавством Республіки Кіпр. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.