За перше півріччя компанії Smart Energy видобули 199 млн м3 газу

06.07.2021

Група компаній Smart Energy оголошує виробничі результати за 1 півріччя 2021 року.

Загальний обсяг видобутку природного газу її компаніями склав 199,0 млн м3, газового конденсату – 17,8 тис. т. Це на 0,2% менше та 1,2% більше відповідно за аналогічні показники минулого року.

Також, у 1 півріччі поточного року, Smart Energy виробила 5 058 т скрапленого пропан-бутану, що на 12,3% більше за показник 1 півріччя 2020 року.

Попри природнє виснаження пластової енергії продуктивних горизонтів родовищ, що розробляють компанії Smart Energy, група продовжує втримувати обсяги видобутку на стабільному рівні*. Зокрема, середньодобовий видобуток газу залишається на рівні 1,1 млн м3/добу.

Середньодобовий видобуток вуглеводнів по компаніях, 1 півріччя 2021 року

Газ, тис. м3/добу

Конденсат, т/добу

1 півріччя 2021

1 півріччя 2020

1 півріччя 2021

1 півріччя 2020

Активи британської Enwell Energy

Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед»

+12,6

82,7

78,0

+6,0

ТОВ «Пром-Енерго Продукт»

76,6

88,4

3,5

4,3

ПрАТ «Укргазвидобуток»

12,4

14,6

По групі Smart Energy

1 099,2

1 095,0

+0,3

98,6

96,9

+1,8

«Ми зберігаємо стабільний обсяг видобутку природного газу, переважно завдяки новим свердловинам, введеним в роботу після буріння на Полтавщині. Враховуючи ефективність буріння, а також з огляду на позитивну динаміку цін на газ, плануємо розпочати буріння щонайменше двох нових свердловин у 2 півріччі», - прокоментував генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.

Так, наприкінці лютого Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» ввело в роботу розвідувальну свердловину №25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.). А в минулому році тут було введено в роботу свердловину №54. Це дозволило наростити видобуток у Полтавському регіоні в звітний період.

У лютому на Свиридівському родовищі компанія також розпочала буріння розвідувальної свердловини №29, проєктна глибина якої складає 5 450 м. Наразі пробурено 5 250 м. Роботи йдуть з випередженням графіку, тож у випадку успішних випробувань нової свердловини її введення в роботу відбудеться вже наприкінці 3 кварталу 2021 року.

Активно готується до розробки Свистунківсько-Червонолуцького родовища компанія «Аркона Газ-Енергія». Завершуються додаткові пошуково-розвідувальні та проєктні роботи. Протягом 2-х місяців буде розпочато буріння свердловини № 4. В 4 кварталі тут також заплановано розпочати сейсморозвідувальні роботи 3D.

Триває підготовка до реконструкції тимчасової замірно-сепараційної установки (ТЗСУ), в рамках якої буде модернізовано обладнання та розширено ємкісний парк газового конденсату та пропан-бутану. Безпосередньо самі роботи розпочнуться в 4 кварталі поточного року.

*2020 високосний рік, 1 квартал містив 91 календарний день

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».