Smart Holding

За перше півріччя Smart Energy сплатила 744,5 млн грн податків

27.07.2021

За 1 півріччя 2021 року компанії групи Smart Energy сукупно сплатили 744,5 млн грн податків, включаючи 354,4 млн грн рентних платежів за користування надрами до бюджетів усіх рівнів. Відповідно, до регіональних скарбниць з ренти перераховано 17,7 млн грн.

З цих коштів до бюджетів Полтавщини сплачено 8,6 млн грн, Харківщини – 9,1 млн грн.

Загалом обсяг податкових платежів компаній групи Smart Energy за звітний період зріс на 43,3% в порівнянні з аналогічним показником 2020 року. Значно збільшились податкові платежі за статтями податок на прибуток, податок на додану вартість та рентні платежі. Їх зростання зумовлене ростом ціни на газ у 1 півріччі 2021 року проти аналогічного періоду 2020 року.

"Останні місяці ціна на наш продукт значно зросла, що позитивно відобразилось на податкових виплатах наших компаній у державний та місцеві бюджети. Окрім того, зберегти таку динаміку дозволяє і стабільність показників видобутку вуглеводнів, яку компаніям групи Smart Energy вдається підтримувати на своїх родовищах", прокоментував Олексій Заєць, фінансовий директор Smart Energy.

За звітний період додатково компанії групи Smart Energy виділили 2,3 млн грн на потреби громад, на територіях яких вони працюють. Зокрема, «Аркона Газ-Енергія» перерахувала до Полтавського обласного бюджету в рамках укладеного двостороннього договору 776 тис. грн, Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» виділило 254 тис. грн, а харківські компанії «Укргазвидобуток» та «Пром-Енерго Продукт» - 963 тис. грн та 273 тис. грн відповідно.

Ці кошти були використані на проєкти співфінансування, зокрема, купівля шкільного автобусу для Нововодолазької громади (Харківщина), підтримка футбольної команди с. Яхники (Полтавщина), придбання туристичного приладдя для сплаву в рамках програми для дітей та підлітків з основ цивільного захисту (Харківщина), встановлення пам’ятника українському поету та філософу Григорію Сковороді до святкування його 300-річчя (Полтавщина).

Нагадуємо, що основними критеріями участі компаній групи Smart Energy в розвитку місцевих громад є нагальність проєктів та охоплення максимально можливої кількості людей. Ключовими напрямками допомоги громадам є розвиток спорту, підтримка освіти, охорони здоров’я та культурної спадщини.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».