Smart Maritime Group виконала контракт із модернізації серії 6 костерів нідерландської Eems Werken

03.09.2021

Фахівці Херсонської верфі Smart Maritime Group якісно й у строк виконали роботи з модернізації серії суховантажів-костерів, що належать Eems Werken B.V. (Нідерланди).

Під час модернізації довжину кожного судна збільшено на 12 м за рахунок встановлення вставки та міжтрюмної перегородки, що істотно поліпшило техніко-економічні характеристики суден – вони стали 2-трюмними (до реалізації проєкту 1 трюм), а дедвейт збільшився в середньому на 20%.

У процесі виконання контракту фахівці верфі використовували для виготовлення конструкцій приблизно 900 тонн металу виробництва холдингу Метінвест.

Також були пофарбовані баластні цистерни, зовнішня обшивка й вантажні трюми. Для цієї мети використано понад 36 тонн фарби. А загальна площа оброблених металевих поверхонь становить понад 10 га. Крім цього, на суднах прокладено нові системи трубопроводів, встановлено нові кришки люкових закриттів, обладнано пристрої для скидання шлюпок вільного падіння та комплекти системи СО2 пожежогасіння трюмів.

Генеральний директор Smart Maritime Group Дмитро Красніков зазначив, що замовник задоволений якістю та пунктуальністю виконаних робіт.

«Черговий успішно реалізований проєкт підтвердив високий професіоналізм наших фахівців. Ми продовжимо активно розвивати співпрацю з нідерландськими й іншими закордонними партнерами. Найближчим часом відбудуться переговори й ми розраховуємо вийти на підписання нового контракту для модернізації ще кількох теплоходів», – сказав Дмитро Красніков.

Smart Maritime Group – найбільша суднобудівна компанія України, яка об’єднує суднобудівні активи Smart Holding: Миколаївську та Херсонську верфі. Виробничі потужності підприємства дають змогу будувати середньотоннажні повнокомплектні судна та виконувати складні судноремонтні роботи. Замовниками верфей виступають компанії з Нідерландів, Норвегії, Великобританії та інших країн світу.