Smart Holding

Smart Energy сплатила 1,3 млрд грн податків за 9 місяців 2021 року

02.11.2021

За 9 місяців 2021 року компанії групи Smart Energy сукупно сплатили 1,3 млрд грн податків, що майже удвічі більше за аналогічний період минулого року (693,0 млн грн). Ця сума включає 606,9 млн грн рентних платежів за користування надрами до бюджетів усіх рівнів. Відповідно, до регіональних скарбниць з ренти перераховано 30,3 млн грн.

Значне зростання податкових платежів Smart Energy відбулось перш за все за такими податковими статтями, як податок на прибуток, податок на додану вартість та рентні платежі. Їх ріст, у свою чергу, пояснюється зростанням ціни на газ у цьому році.

«Стабільне зростання цін на наш ресурс покращує фінансові показники наших компаній, що в свою чергу призводить до збільшення відрахувань до державного бюджету. Водночас, стабільність податкових платежів залежить від обсягів видобутку, для нарощення яких необхідні значні інвестиції та стабільний інвестиційний клімат, який не може залежати від мінливого фактору ціни», – прокоментував Олексій Заєць, фінансовий директор Smart Energy.

Окрім того, за звітний період додатково компанії групи Smart Energy виділили 6,3 млн грн на потреби громад, на територіях яких вони працюють. Зокрема, «Аркона Газ-Енергія» перерахувала до Полтавського обласного бюджету в рамках укладеного двостороннього договору 776 тис. грн, а також презентувала подарунки першокласникам шкіл Заводської територіальної громади до початку учбового року.

Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» виділило 1,2 млн грн на потреби Лохвицької громади. Ці кошти пішли на переобладнання частини приміщень стаціонарного відділення Лохвицької районної лікарні під реабілітаційне відділення, а також розвиток спорту, зокрема на підтримку місцевої футбольної команди та заміну покриття спортивних доріжок у селі Яхники.

Найбільшим соціальним проєктом звітного періоду стала допомога в розмірі 3 млн грн, яку надав «Укргазвидобуток» Мереф’янській територіальній громаді. Ці кошти зробили можливим капітальний ремонт опалювальної системи «Мереф’янського медичного ліцею», де навчається понад півтисячі місцевих дітлахів. Також компанія перерахувала Нововодолазькій територіальній громаді 800 тис. грн на придбання шкільного автобусу та підтримала унікальний проєкт для дітей Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС, взяла участь у закладанні нового парку в селі Рокитне. Загальна сума допомоги громадам від «Укргазвидобутку» за 9 місяців склала майже 4 млн грн.

Компанія «Пром-Енерго Продукт» виділила понад 300 тис. грн допомоги Новопокровській територіальній громаді на реалізацію кількох проєктів, серед яких ремонт адмінбудівлі в селі Тернова придбання будівельних матеріалів для ремонту приміщень Тернівського ліцею.

Нагадуємо, що основними критеріями участі компаній групи Smart Energy в розвитку місцевих громад є нагальність проєктів та охоплення максимально можливої кількості людей.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».