Smart Holding

Сформовано правомочну Наглядову раду «Харківобленерго»

17.01.2022

Акціонери АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» на позачергових загальних зборах, що відбулися у дистанційному режимі 15 грудня 2021 року, обрали правомочний склад Наглядової ради товариства.

До складу ради обрані 5 представників від акціонерів компанії та 2 незалежних члени, як того вимагає чинне законодавство.

Від компанії SMART HOLDING (CYPRUS) LTD до складу Наглядової ради обрані Іван Герасимович та Олег Третьяк.

Директор із ризиків і безпеки Smart Holding Іван Герасимович, член Наглядової ради АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» зазначив:

«Обрання правомочної Наглядової ради «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» є значним кроком на шляху приведення системи корпоративного управління компанії до законодавчо визначеного формату. Ми, як акціонери, у межах своїх повноважень будемо робити усе від нас залежне для покращення фінансового стану підприємства і припинення будь-яких корупційних зловживань. Перш за все ініціюватимемо проведення незалежного аудиту роботи Дирекції Товариства, і надалі вживатимемо усіх законодавчо передбачених заходів для захисту інтересів акціонерів компанії, в тому числі й держави».

Довідково

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD стала акціонером АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» у лютому 2021 року.

Компанія неодноразово заявляла про неправомочність органів управління АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО», внаслідок чого чинний менеджмент енергокомпанії був фактично непідконтрольним її акціонерам. Ситуація що склалася на підприємстві створювала умови для існування численних корупційних зловживань з активами та фінансовими ресурсами.

SMART HOLDING – одна з найбільших інвестиційних груп України. Інтереси Групи зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості й енергетики. Стратегія SMART HOLDING спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій із метою збільшення його вартості в довгостроковій перспективі.

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD – топхолдингова компанія Групи, яка створена та діє за законодавством Республіки Кіпр. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.