Smart Holding

Обрано правомочний склад Наглядової ради «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТУ»

14.02.2022

Акціонери ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» на позачергових загальних зборах, що відбулися у дистанційному режимі 4 лютого, обрали правомочний склад Наглядової ради товариства.

До складу ради обрані 3 особи, у тому числі 2 незалежних члени, як того вимагає чинне законодавство.

Від компанії SMART HOLDING (CYPRUS) LTD до складу Наглядової ради обраний директор із ризиків і безпеки Smart Holding Іван Герасимович.

«Ми погодилися з проведенням повторної процедури обрання Наглядової ради для уникнення правових колізій та враховуючи інтереси усіх акціонерів, в першу чергу держави. Цього разу були дотримані усі законодавчі вимоги й сформовано повноцінний і правомочний орган управління товариства за участю незалежних членів. Перебуваючи у Наглядовій раді ми, як акціонери, уважно слідкуватимемо за рішеннями керівництва компанії і робитимемо усе від нас залежне для покращення фінансового стану підприємства й припинення будь-яких корупційних зловживань», — зазначив член Наглядової ради ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» Іван Герасимович.

Нагадаємо, що на позачергових загальних зборах 7 жовтня 2021 року, акціонери ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» обрали Наглядову раду товариства. Втім, посадові особи емітента допустили суттєві порушення при складанні підсумкового протоколу зборів, в частині результатів голосування за це питання порядку денного зборів. Порушення було підтверджено висновком Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Довідка:

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD набула прав власника 29,7950% акцій ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» в лютому 2021 року. Тоді ж компанія офіційно закрила угоду по придбанню пакету АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО».

SMART HOLDING неодноразово заявляв про неправомочність органів управління ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» та АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» і про існування численних корупційних зловживань з активами й фінансовими ресурсами цих енергокомпаній.

SMART HOLDING – одна з найбільших інвестиційних груп України. Інтереси Групи зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості й енергетики. Стратегія SMART HOLDING спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій із метою збільшення його вартості в довгостроковій перспективі.

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD – топ-холдингова компанія Групи, яка створена та діє за законодавством Республіки Кіпр. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.