5 млн гривень на гуманітарні потреби Запорізькій громаді

22.04.2022

Бізнеси групи Smart Holding та Фонд Вадима Новинського продовжують допомагати Запорізькій громаді. Перераховано 5 млн гривень на гуманітарні потреби. Гроші підуть на допомогу регіонам, близьким до зони бойових дій, та які приймають велику кількість біженців, в тому числі з Маріуполя.

Це не перша допомога Запоріжжю, мешканцям міста та області. У березні на запит Запорізької міської влади Фонд надав допомогу міській лікарні екстреної та медичної допомоги та міській лікарні №9. Ці лікарні цілодобово надають медичну допомогу постраждалим під час бойових дій. Фондом було придбано 60 апаратів вакуумної терапії та 1050 комплектів розхідних матеріалів до них на суму понад 15 млн грн.

Раніше Фонд відгукнувся на заклик міської влади Запоріжжя щодо надання фінансової допомоги підрозділам територіальної оборони. На рахунок благодійного фонду, створеного для цих потреб, перераховано $500 тис., що дозволило досягнути цільової суми - $1,15 млн. На ці кошти закуплено у перевірених постачальників в Європі все необхідне медичне та захисне обладнання.

У квітні Фонд Вадима Новинського закупив у країнах Європейського Союзу партію обладнаних машин швидкої допомоги та перші 9 автомобілів були передані як гуманітарна допомога Комунальному некомерційному підприємству «Територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради.

Від початку війни на підтримку країни Благодійним Фондом Вадима Новинського та бізнесами Smart Holding було виділено понад 200 млн грн.