Smart Holding

Чергова партія машин швидкої допомоги з Європи – 16 автомобілів

15.06.2022

Цього тижня Благодійний фонд Вадима Новинського доставив до України чергову партію машин швидкої допомоги з Європи. Цього разу кордон перетнули 16 автомобілів Mercedes Benz, Renault, Opel, Volkswagen.

Частину з них передано до Центра Спасіння Життя . Автомобілі вже працюють у регіонах, де йдуть бойові дії, 2 машини передано до Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова для формування мобільних бригад.

До кінця місяця планується завезти ще 22 автомобілі швидкої допомоги. Таким чином кількість дефіцитних машин, завезених Фондом Вадима Новинського в Україну, досягне 58.

Дмитро Сергєєв - директор Фонду - зазначив: «Раніше ми передали десятки машин до лікарень Запоріжжя та Кривого Рогу, зараз є запит із Миколаєва та інших міст. Наша мета - завезти в Україну і передати регіонам, що найбільше потребують, мінімум 100 машин швидкої допомоги. На прохання медиків автомобілі буде укомплектовано кисневими станціями. За масштабом – це одна з найбільших гуманітарних ініціатив в Україні, яка має на меті задовільнити одну з найкритичніших потреб медичних закладів регіонів, що рятують постраждалих від бойових дій».

Загальна сума, виділена Вадимом Новинським на гуманітарні проекти після 24 лютого, досягла 638 млн грн.