Рішення Касаційного Господарського Суду про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій Харківобленерго діє на руку корупційному менеджменту товариства - вважає Smart Holding

23.09.2022

Рішення Касаційного Господарського Суду, прийняте 21 вересня 2022 року щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій АТ “Харківобленерго” компанією SMART HOLDING (CYPRUS) LTD , безумовно грає на користь корупціонерів, які, вочевидь, діють в цій енергетичній компанії.

Нагадаємо, що з моменту консолідації корпоративних прав (29,7950%) АТ “Харківобленерго” Smart Holding неодноразово звертав увагу ФДМУ, Міністерства енергетики України, РНБОУ, правоохоронних органів та громадськості на ознаки корупції в діяльності менеджменту товариства, яка призводить до розкрадання сотень мільйонів гривень щорічно і вже поставила компанію на межу банкрутства.

Менеджмент АТ “Харківобленерго” активно намагається уникнути уваги акціонерів до своєї діяльності, яка має всі ознаки корупції, та звернувся до суду з вимогою визнання недійсним самого договору придбання акцій. Перші дві інстанції обґрунтовано відмовили в задоволенні зазначених вимог. Рішення ж Касаційного суду виглядає принаймні незрозумілим.

Очікуючи повний текст рішення відповідного суду для уточнення подальших правових дій, Smart Holding заявляє про готовність відстоювати своє законне право бути акціонером АТ “Харківобленерго” та викорінювати корупційну складову у менеджменті товариства.

Закликаємо Міністерство енергетики України як орган, що уповноважений управляти корпоративними правами товариств, які належать державі Україна, - звернути увагу на ознаки корупції в діях менеджменту підприємства, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки країни.

Існуюча ситуація вкотре дає вкрай негативний сигнал потенційним інвесторам, на шляху яких знов безкарно діє корупція, відштовхуючи їх від інвестування в економіку України.

Довідка

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD стала акціонером АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» у лютому 2021 року.

SMART HOLDING – одна з найбільших інвестиційних груп України. Інтереси Групи зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості й енергетики. Стратегія SMART HOLDING спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій із метою збільшення його вартості в довгостроковій перспективі.

SMART HOLDING (CYPRUS) LTD – топхолдингова компанія Групи, яка створена та діє за законодавством Республіки Кіпр. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.