Новости

Всі новини Виробництво Соціальна сфера За 5 місяців група компаній Smart Energy перерахувала 12,4 млн грн ренти до місцевих бюджетів

02.07.2018

За 5 місяців поточного року місцеві бюджети Полтавської та Харківської областей поповнилися на 5,1 млн грн і 7,3 млн грн відповідно. Таку суму група компаній Smart Energy перерахувала на місця в рамках децентралізації рентної плати за використання надр.

Смарт Меритайм Груп надав фінансову допомогу православному табору «Ковчег»

27.06.2018

Завдяки сприянню компанії Смарт Меритайм Груп для прихожан Богородице-Касперівського храму стало можливим оздоровлення дітей у дитячо-сімейному православному таборі «Ковчег».

Смарт Меритайм Груп забезпечив оздоровлення дітей працівників компанії

26.06.2018

Діти працівників Херсонської та Миколаївської верфей СМГ вирушили відпочивати на Чорноморське узбережжя. Оздоровлення дітей становить значну частину програми соціальної відповідальності Смарт Меритайм Груп, цьогоріч компанія виділила 120 тис. грн на 20 двотижневих путівок у табір «Романтик» (м. Скадовськ).

Посилення покарання за тиск на бізнес може кардинально змінити ситуацію в Україні – експерт

22.06.2018

Схвалені Кабінетом міністрів зміни до закону «Маски-шоу стоп», які покликані посилити відповідальність правоохоронців за зловживання з метою тиску на бізнес, можуть кардинально змінити ситуацію в Україні. Так прокоментував направлені Кабінетом міністрів на розгляд до Верховної Ради зміни до закону «Маски-шоу стоп» директор із ризиків і безпеки ПрАТ «Смарт-Холдинг» Іван Герасимович.

На Херсонській верфі Смарт Меритайм Груп відбулося закладання танкера для голландської VEKA Group

14.06.2018

Смарт Меритайм Груп (СМГ, Smart Maritime Group) почав будівництво двох насичених корпусів танкерів-хімовозів для голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V. Згідно з контрактом, СМГ виготовить два насичені корпуси, пофарбує їх, змонтує загальносуднові системи трубопроводів, а також зробить монтаж палубного насичення. Друге судно буде побудоване на Миколаївській верфі СМГ. Термін будівництва одного корпусу становитиме 11,5 місяців. Вартість контракту становитиме понад 145 млн грн.

Метою законопроекту про податок на виведений капітал є створення сприятливого інвестклімату в Україні – експерт

06.06.2018

Головною метою законопроекту про податок на виведений капітал є створення сприятливого інвестиційного клімату для інвесторів, які готові реінвестувати прибуток в Україну, а не репатріювати його. Так прокоментувала перший заступник генерального директора, фінансовий директор ПрАТ «Смарт-Холдинг» Юлія Кір’янова звернення українського бізнесу до президента України з проханням внести найближчим часом на розгляд парламенту законопроект про податок на виведений капітал, щоб цей податок міг запрацювати з 1 січня 2019 року.

В Україні для розвитку газовидобування потрібно лібералізувати правила роботи для газовидобувних компаній – гендиректор «Смарт-Холдингу»

01.06.2018

Для досягнення урядом України амбітних цілей у сфері газовидобування, зафіксованих в оновленій енергостратегії, потрібні подальша лібералізація правил роботи для газовидобувних компаній і стимулювання припливу інвестицій у розроблення нових перспективних родовищ. Так прокоментував генеральний директор ПрАТ «Смарт-Холдинг Олексій Пертін» плани уряду досягти до 2020 року повного забезпечення України газом власного видобування й навіть розпочати експорт» блакитного палива.

Новий закон для розвитку українського суднобудування є лише першим кроком до підтримки галузі – гендиректор SMG

25.05.2018

Новий закон про розвиток українського суднобудування спростить роботу суднобудівних підприємств, оскільки створює умови нормальної взаємодії між митницею, замовником і виконавцем, але є лише першим кроком на шляху підтримки національного виробника. Так прокоментував генеральний директор Smart Maritime Group Василь Федін закон про збереження й розвиток вітчизняного суднобудування.

Відповідальність бізнесу: чи готова Україна перейти на європейські принципи

24.05.2018

Керівник Департаменту зі зв’язків із громадськістю ПАТ «Смарт-Холдинг «Євген Загорулько наголошує, що в Україні реалізація стратегії у сфері корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку для компаній є добровільним кроком, як і публікація відповідних звітів за міжнародними стандартами. На його думку, така ситуація має зберігатися й у найближчому майбутньому. В Україні державний контроль неефективний, і будь-які зобов’язання, закріплені законодавчо, призводять до зворотного ефекту.

Smart Maritime Group побудує 2 танкери для голландської VEKA Group

24.05.2018

Smart Maritime Group (SMG) уклав контракт на будівництво двох насичених корпусів танкерів-хімовозів для голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V.