«Запоріжнерудпром» у 2012 році реалізував понад 1 млн тонн продукції

18.02.2013

ПАТ «Запоріжнерудпром» (м. Запоріжжя) продовжує стабільно нарощувати випуск і відвантаження продукції. У 2012 році підприємство збільшило виробництво продукції на 34%, або на 247 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2011 року – до 976 тис. тонн. Реалізація за цей період зросла на 43%, або на 301 тис. тонн – до 1008 тис. тонн.

Експорт продукції підприємства за цей час зріс на 90% або 245 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2011 року – до 517 тис. тонн і склав більше 50% від обсягу виготовленої продукції.

Інвестиції підприємства у закупівлю нового обладнання і поточний ремонт виробничих потужностей склали 3,1 млн грн, що більш ніж удвічі перевищує обсяг інвестицій у 2011 році. Так, у межах рамках інвестиційної програми в 2012 році проведено капітальний ремонт дробарки КСД 2200, монтаж нового сортувального решета ГИСЛ 62-2 і капітальний ремонт решета ГИСЛ 62 із заміною короба, встановлення металодетектора МТ 3М, капітальний ремонт ходової частини бульдозера Б10М №2, капітальний ремонт автосамоскиду БелАЗ №7, капітальний ремонт двигуна автонавантажувача «Амкадор», ремонт 1-ї технологічної лінії з виробництва щебеню; здійснено перехід на програму «1С: Підприємство 8».

Крім того, у межах розробленої за участю компанії «Смарт-Нерудпром» програми розвитку виробництва та збільшення реалізації продукції на ринках України і Російської Федерації, для забезпечення продукцією контрактів, що укладаються комерційною службою, підприємство перейшло на 4-змінний режим роботи на 2-х технологічних лініях цеху з виробництва щебеню.

«Успіхи підприємства минулого року обумовлені, насамперед, ефективною роботою управлінського, збутового і промислового персоналу підприємства, оптимальною системою керівництва з боку «Смарт-Нерудпрому». Завдяки ефективній політиці реалізації продукції на ринок Російської Федерації підприємство має довгострокові договори з експортних постачань. Одночасно, ведеться робота із залучення контрагентів України, які готові стабільно закуповувати продукцію підприємства. Наприклад, у серпні 2012 року укладено договір та розпочато постачання щебеню підприємству-партнеру ВАТ «Запоріжсталь», – зазначив голова правління ПАТ «Запоріжнерудпром» Сергій Верховський.

ПАТ «Запоріжнерудпром» у 2012 році, згідно з даними міжнародного економічного рейтингу «Ліга Кращих», посіло 5 місце серед підприємств України та перше місце у Запорізькій області (чисельність працівників від 100 до 500 осіб) за напрямом «Видобуток піску і гравію» (КВЕД 14.21.0) та удостоєно статус-нагороди «ПІДПРИЄМСТВО РОКУ 2012». Голова правління ПАТ «Запоріжнерудпром» Сергій Верховський визнаний КЕРІВНИКОМ РОКУ В УКРАЇНІ й удостоєний нагородження Орденом «ЛІДЕР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ».

Довідка:

ПАТ «Запоріжнерудпром» виробляє гранітний щебінь і бутовий камінь для будівельних робіт. Продукція підприємства використовується в процесі виготовленні бетону, залізобетонних виробів, а також під час будівництва та ремонту автомобільних доріг і залізничного полотна. Виробничі потужності підприємства дозволяють виробляти до 1 млн т готової продукції на рік.

Компанія «Смарт-Нерудпром» є провідним постачальником високоякісного вапняку і гранітного щебеню на ринок України. Компанія створена в 2008 році і працює в сфері видобутку нерудних і будівельних матеріалів; займається маркетингом, інвестиціями, довгостроковим бізнес-плануванням і підвищенням ефективності виробництва, а також реалізацією продукції підприємств нерудної промисловості:

– ПрАТ "Балаклавське рудоуправління імені О.М.Горького";

– ПАТ "Євпаторійський завод будівельних матеріалів";