Херсонський суднобудівний завод спустив на воду танкер «GLOSTER 1»

26.02.2013

ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» спустив на воду головне нафтоналивне судно проекту RST26 «GLOSTER 1».

Судно призначене для змішаного (ріка-море) і морського перевезення наливом сирої нафти і нафтопродуктів (у тому числі бензину, без обмеження за температурою спалаху), виноматеріалів, харчових олій і патоки. Проектом передбачено одночасне перевезення 2 сортів вантажу одного типу.

Судно повністю відповідає сучасним міжнародним вимогам для перевезення наливних вантажів, включно з двовідсічною непотоплюваністю.

«Спускання на воду повнокомплектного головного судна проекту RST26 – це чергове підтвердження наших можливостей виконувати найскладніші завдання за незмінно високої якості. Цьогоріч ми завершимо будівництво декількох нових суден і закріпимо за підприємством статус лідера в сегменті комерційного суднобудування України», – зазначив генеральний директор ХСЗ Василь Федін.

Довідка

Проект RST26 розроблений Морським Інженерним Бюро. Габаритна довжина судна – 118,87 м, ширина – 13,0 м, висота борту – 5,8 м. Дедвейт у морі – приблизно 4595 тонн при осіданні 4,784 м, у річці – приблизно 2820 тонн при осіданні 3,60 м. Судно відповідає габаритам Волго-Донського судноплавного каналу, Волго-Балтійського шляху, Біломорсько-Балтійського каналу.

Херсонський суднобудівний завод (ХСЗ) заснований у 1951 р. Підприємство входить до об'єднання Smart Maritime Group. За останні 7 років на заводі було побудовано й передано замовникам 36 суден, серед яких судна постачання бурових платформ – якореукладальники і рефрижераторні судна, річкові танкери, залізничні пороми, повнокомплектні суховантажні судна типу «Челсі» та ін.

Наразі будуються 3 танкери проекту RST27, проходять модернізацію – 4 судна, перебувають у судноремонті – 10 суден.

Обсяг виробництва і послуг на підприємстві в 2012 році більш ніж удвічі перевищив аналогічний показник 2011 року і склав 414,9 млн грн.

Середня заробітна плата працівників на виробництві в січні 2013 року склала 4 725 грн.