СКМ і Смарт-Холдинг оголошують про завершення об'єднання своїх гірничо-металургійних активів у межах Metinvest B.V.

14.07.2014

14 липня 2014 р. завершилася операція між СКМ і Смарт-Холдингом з об'єднання гірничо-металургійних активів двох груп у межах спільної компанії Metinvest B.V. На останньому етапі угоди група Смарт внесла до статутного капіталу Metinvest B.V. 100% акцій компанії Trosilia Holdings Limited (Кіпр), в опосередкованому володінні якої знаходяться 46,15% акцій ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (ПГЗК).

Завершення об'єднання гірничо-металургійних активів СКМ і Смарт-Холдингу було оформлено підписанням Угоди Акціонерів, яка регулює внесення сторонами належних їм активів до Metinvest B.V., а також встановлює обсяг прав кожної зі сторін щодо корпоративного управління Metinvest B.V. Угоду Акціонерів було підписано 7 липня 2014 р. між компаніями SCM (System Capital Management) Limited (на 100% входить до Групи СКМ) і компаніями групи Смарт.

Відповідно до цієї Угоди, в обмін на внесення компанії Trosilia Holdings Limited до статутного капіталу Metinvest B.V. група Смарт отримала низку додаткових прав у галузі корпоративного управління групою Метінвест, а саме: право вето з низки питань, що належать до компетенції Наглядової Ради та загальних зборів акціонерів Metinvest B.V. Із 10 членів Наглядової Ради Metinvest B.V. сім членів будуть призначатися від СКМ і три — від Смарт-Холдингу. CEO Metinvest B.V. і Групи Метінвест призначатиметься СКМ, а Смарт-Холдинг отримає право призначати другого директора — члена правління Metinvest B.V.

Крім того, у межах завершення угоди на користь групи Смарт було випущено додаткову акцію компанії Metinvest B.V. У результаті, частка СКМ у Metinvest B.V. тепер складає 71,24%, частка Смарт-Холдингу — 23,76%, частка Clarendale Limited (компанія, пов'язана з колишніми власниками ПАТ «ММК ім. Ілліча») — 5%.

СКМ і Смарт розпочали об'єднання своїх гірничо-металургійних активів у 2007 році. У 2014 році СКМ і Смарт досягли остаточних домовленостей щодо складу активів Metinvest B.V. й обсягу прав обох сторін щодо участі в управлінні спільною компанією.

Довідка:

Компанія СКМ — професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА й АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Ритейл (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: www.scm.com.ua

Смарт-Холдинг — одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об'єднує підприємства, що поділяють спільні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу. Інтереси Смарт-Холдингу зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Смарт-Холдингу інвестують в об'єкти сфери гірничо-металургійного й нафтогазового комплексів, банківського сектора, сільського господарства, ритейлу, суднобудування та нерухомості. Як портфельний інвестор підприємства Смарт-Холдингу беруть участь також в інших бізнес-проектах.

Стратегія Смарт-Холдингу спрямована на ефективне управління диверсифікованим портфелем інвестицій із метою збільшення його вартості в довгостроковій перспективі. Смарт-Холдинг перебуває в постійному пошуку нових напрямів бізнесу, які стануть драйверами зростання не тільки для Групи, а і для всієї економіки України.

Додаткова інформація: www.smart-holding.com