Олексія Пертіна призначено генеральним директором ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ»

29.09.2015

На загальних зборах акціонерів ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ», які відбулися 28 вересня, було ухвалено рішення призначити генеральним директором товариства з 29 жовтня 2015 року Олексія Пертіна, який вже обіймав цю посаду у 2008–2014 рр. Юлію Кир’янову, яка на цей момент виконує обов’язки генерального директора, з цього ж числа буде призначено першим заступником гендиректора, і вона суміщатиме цю посаду з позицією фінансового директора.

Акціонери розширили склад дирекції, а також ухвалили рішення з 29 жовтня 2015 року скасувати наглядову раду товариства, яку очолював Олексій Пертін. Це зроблено для більш оперативного управління товариством у складний для економіки країни період. Дирекція — колегіальний орган управління товариством — стане центром формування стратегії розвитку холдингу та її реалізації.

Довідка:

Смарт-Холдинг — одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об’єднує підприємства, що поділяють спільні стратегічні цілі та принципи ведення бізнесу. Інтереси Смарт-Холдингу зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Смарт-Холдингу інвестують в об’єкти сфери гірничо-металургійного й нафтогазового комплексів, банківського сектора, сільського господарства, ритейлу, суднобудування та нерухомості.

Олексій Пертін до призначення на посаду генерального директор ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» із квітня 2014 року очолював Наглядову раду товариства.

До цього обіймав посаду генерального директора ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» із лютого 2008 року.

До ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» прийшов 2007 року і із серпня обіймав посаду директора зі стратегії та корпоративного розвитку.

До приходу до ПрАТ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» працював на різних ключових позиціях у компанії «Северсталь-Груп» (РФ), у тому числі на посаді заступника генерального директора з розвитку бізнесу ТОВ «Северсталь-Груп» (2004–2006 рр.), генерального директора ЗАТ «Іжорський трубний завод» (2002–2004 рр.).

Член Наглядової ради Групи Метінвест, очолює Комітет зі стратегії та інвестицій Групи Метінвест.