На ЧСЗ завершено ремонт теплохода «Sormovskiy-123»

07.02.2017

На Миколаївському майданчику компанії «Smart Maritime Group» (Чорноморському суднобудівному заводі) після завершення ремонту за допомогою плавдока спущено на воду теплохід «Sormovskiy-123» (колишн. «Pomorie») — гвинтове суховантажне судно змішаного «ріка-море» плавання.

Як повідомив заступник головного будівельника Миколаївського майданчика «Smart Maritime Group» Ігор Татарченко, за час ремонту на поточно-позиційній лінії, що стартував у листопаді, на судні проведено заміну приблизно 100 тонн металу, демонтаж і ремонт обох валоліній, ремонт донно-бортової арматури, системи гідравліки, люкових закриттів, випробування й ремонт кінгстонних ящиків.

«Sormovskiy-123» стане першим судном, зданим замовнику після ремонту цього, 2017 року.

Тим часом, на поточно-позиційну лінію ЧСЗ уже заведено судно «Renaissance», обсяги судноремонту на якому будуть визначені після проведення дефектації. Також для виконання ремонтних робіт найближчим часом заплановано підйом за допомогою плавдока теплохода «Forward».

Довідка

«Smart Maritime Group» (SMG) — найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську.

Обсяг виробництва в SMG у 2016 році — 395 млн грн. Сума податків і зборів, сплачених компанією до бюджетів усіх рівнів, за 2016 рік становить 74 млн грн, зокрема, до місцевих бюджетів — 23 млн грн.

Середня заробітна плата в холдингу в грудні 2016 року склала 6173 грн, зокрема середня заробітна плата зварювальників і складальників 7000 грн.