Нове судно успішно здано

28.12.2016

28 грудня 2016 року, порт Южний — суднобудівний холдинг Smart Maritime Group (SMG) передав замовникові — южненській філії АМПУ — багатоцільове судно, нафтосміттєзбирач СІ АНТ («Морський мураха») проекту НМ440.

Вітаючи присутніх зі знаменною подією, начальник адміністрації морського порту «Южний» Максим Широков зазначив, що «Sea Ant» — дуже важливе придбання для порту, судно є сучасним, потужним і економічним.

У свою чергу генеральний директор SMG Василь Федін подякував представникам АМПУ за довіру, підкресливши при цьому, що херсонці не підвели й судно побудовано точно в контрактні терміни. «Сім футів під кілем», — підсумував свої побажання керівник холдингу.

Унікальне судно, створене на Херсонському суднобудівному заводі, виконує функції санітара акваторії порту (збір лляльних і фекальних вод, різних типів сміття), а також буксира-кантувальника, постачальника й пожежника. Судно не має аналогів серед суден цього типу, що працюють у морських портах України. Технічні характеристики: довжина — 22 м, ширина — 8,6 м, водотоннажність — 265 т, висота борта — 2,7 м, швидкість — 8,5 вузлів, тягове зусилля — 8 т.

Довідка

Smart Maritime Group (SMG) найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує два суднобудівні підприємства: Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод. Середня заробітна плата на підприємстві в грудні становила 6139 гривень, а середня заробітна плата основного виробничого персоналу — 7252 грн. Обсяг виробництва за 2016 рік склав 395 млн грн, що на 49% більше проти факту минулого року.

Морський порт «Южний» — універсальний порт, який спеціалізується на перевантаженні хімічних вантажів і добрив, навалювальних, наливних і генеральних вантажів. Порт розташований на берегах Аджаликського лиману на північно-західному узбережжі Чорного моря. Глибини підхідного каналу та біля причалів порту дозволяють приймати великотоннажний флот із повним завантаженням вантажопідйомністю до 200 тис. тонн.