Спецдозволи на Мехедівсько-Голотовщинське та Свиридівське родовища продовжено

29.12.2020

Представництво “Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед”, що в ходить до групи компаній Smart Energy, в листопаді та грудні 2020 року отримало продовження термінів дії спеціальних дозволів на користування надрами (видобування вуглеводнів) Мехедівсько-Голотовщинського та Свиридівського родовищ, що на Полтавщині. За рішенням Державної служби геології та надр їх дію продовжено на 20 років.

Спецдозвіл на користування надрами Мехедівсько-Голотовщинського родовища передбачає видобуток вуглеводнів на території площею приблизно 126 км2, а спецдозвіл на Свиридівське родовище покриває 127 км2. Обидва родовища характеризуються глибоким заляганням вуглеводнів: видобуток ведеться з візейського ярусу.

На зазначених родовищах Представництво видобуває газ і конденсат та виробляє скраплений пропан-бутан. Сукупний видобуток тут за 9 місяців 2020 року склав 143,0 млн м3 газу та 21,2 тис. т конденсату.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».