Smart Energy розпочала буріння нової свердловини на Свиридівському родовищі

25.02.2021

23 лютого британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №29 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

Буріння нової свердловини, проєктна глибина якої складає 5 450 м, заплановано закінчити в 3 кварталі цього року. У разі подальших успішних випробувань введення її в роботу очікується протягом 4 кварталу 2021 року.

Свердловина №29 є розвідувальною. Її першочергове завдання – встановлення промислового значення покладів вуглеводнів горизонту В-22, а також розвідка покладів горизонтів В-21 та В-23 візейського ярусу.

Нагадаємо, що в минулому році британська компанія пробурила нову свердловину також на Свиридівському родовищі. Водночас вона проводить розробку проєкту з буріння пошукової свердловини на Васищівському родовищі (Харківська обл.) для вивчення перспектив видобутку на Введенській структурі і готується до буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».